Recept: Enolončnica z drobovino

Drobovina je v naši prehrani nekoliko zapostavljena, vendar pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Če je občasno na mizi, je zelo priporočljiva, sploh če gre za meso naravno krmljenih živali. Otroci sicer malo vihajo nos, kakšen košček pa le pojedo.

Sestavine:

  • Čebula
  • 1 dl rdečega vina
  • Drobovina
  • 1 korenček
  • 1 paprika
  • Zelena
  • 1 žlička Biogette
  • Leča
  • 1 žlička moke
  • 1 žlička paradižnikove mezge

Priprava:

Tole odlično enolončnico z drobovino in lečo sem pripravila takole: najprej sem prepražila sesekljano čebulo, jo zalila z 1 dl rdečega vina in dušila, da je povsem izparelo. Nakar sem dodala drobno narezano drobovino, takšno naša dva nekako lažje preneseta.  Kakšnih 5 minut sem dušila, nato pa dodala narezan korenček, papriko in zeleno, ter zalila s približno 1 l vroče vode, v kateri sem raztopila žličko Biogette. Dodala sem še nekaj leče, da je juha bolj hranljiva. Lahko pa bi namesto leče zakuhala vanjo cmočke. Kuhala sem 20 minut, nato pa juho zgostila z žličko moke in paradižnikove mezge, ki sem ju zmešala z malo vode. Še 10 minut in juha je pripravljena!

Zraven se priležejo palačinke, cmoki ali kakšen sladek narastek.

Dober tek vam želim, Barbara Meža

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.