Po zdravstvene storitve na Hrvaško?

Specialna bolnišnica Sv. Katarina iz Zaboka na Hrvaškem je sodobno opremljena zasebna bolnišnica, ki se nahaja na v neposredni bližini Splošne bolnišnice Zabok.

Registrirana je za opravljanje dejavnosti:

  • ortopedije,
  • kirurgije,
  • nevrologije,
  • fizikalne medicine in rehabilitacije,
  • radiologije in anesteziologije,
  • reanimatologije in intenzivne nege.

Pohvali se lahko z visoko strokovnostjo osebja in uporabo najnaprednejše diagnostične, terapevtske in rehabilitacijske infrastrukture. Je ena od redkih evropskih zdravstvenih ustanov s prestižnim nazivom vodilna bolnišnica na svetu.

Posebnost Specialne bolnišnice Sv. Katarina je v njenem konceptu strokovno-tehnične edinstvenosti.

Strokovne ekipe radiologije, ortopedije, kirurgije, anesteziologije, nevrologije in fiziatrije z multidisciplinarnim pristopom omogočajo na enem mestu vrhunsko diagnostiko, najboljši terapijsko-operacijski postopek in individualno pripravljeno rehabilitacijo, pri tem pa uporabljajo najsodobnejšo opremo in najnovejše postopke zdravljenja.

Za vsakega pacienta je to garancija za najhitrejšo in najmanj bolečo vrnitev k običajnemu življenju ob kakovostni rešitvi zdravstvenih težav.

Vse omenjeno je bilo prepoznano v domači Hrvaški in tudi po svetu, saj se v bolnišnici Sv. Katarina zdravijo bolniki iz ZDA, Kanade, Irske, Francije, Iraka, Libije, Nemčije in tudi iz Slovenije.

 

Slovenski bolniki se vse pogosteje zdravijo na Hrvaškem

Z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo (EU) so se dolge čakalne dobe za posamezne zdravstvene storitve v Sloveniji vsaj teoretično skrajšale, saj imamo državljani EU pravico do pregleda, preiskave ali zdravljenja v drugi državi članici EU, Evropskega gospodarskega prostora in Švicarske konfederacije oziroma do povračila stroškov teh storitev, kar pa premalokrat izkoristimo.

S tega vidika je sosednja Hrvaška še posebno zanimiva, saj ponuja zdravstvene storitve na vrhunski ravni po sprejemljivih cenah, obenem pa se nam ni treba daleč peljati. Tako se lahko z napotnico za ortopedsko obravnavo, magnetno resonanco ter več drugih specialističnih pregledov in posegov naročimo tudi v Specialistično bolnišnico Sv. Katarina v bližini Zagreba.

Bolnišnica ima namreč šest specialistično-konziliarnih ambulant, radiološko diagnostiko, pet operacijskih dvoran, enoto pooperacijskega nadzora s štirimi posteljami, ortopedski oddelek s 14 posteljami in dnevno bolnišnico za potrebe enodnevne kirurgije s petimi posteljami.

V bolnišnici Sv. Katarina je možno opraviti skoraj vse diagnostične in terapevtske posege, povezane z boleznimi kostnega in mišičnega sistema.

Tako je na primer možno opraviti zamenjavo obolelih sklepov kolena, kolka in ramena. Seveda se operacijo določi glede na stopnjo degenerativnih sprememb. Ortopedi pri svojem delu uporabljajo najsodobnejše materiale in vsadke svetovno priznanih proizvajalcev, kot so Arthrex, Johonson & Johonson, Zimmer.

Poleg teh posegov ekipe zdravnikov opravljajo korekcije deformacije stopal (na primer zelo pogostih kostnih deformacij pri ženskah – haluks valgus oziroma izkrivljenega nožnega palca).

Strokovnjaki, ki delujejo v bolnišnici, uporabljajo sodobno metodo regeneracije hrustanca z aplikacijo mezenhimskih matičnih celic, ločenih od maščobnega tkiva, v sklepe pacienta s poškodovanim hrustancem.

Prav tako imajo edinstven program diagnostike bolečih stanj hrbtenice, njihova nevrokirurška ekipa pa izvaja klasične in minimalno invazivne posege na hrbtenici.

V eni najsodobneje opremljenih gastroenteroloških ambulant lahko opravite gastroskopijo in kolonoskopijo, ultrazvok in barvno doplersko preiskavo abdomna, kontrastni ultrazvok jeter idr.

 

Kaj pomeni personalizirana medicina?

Specialna bolnišnica Sv. Katarina si je v partnerstvu z vodilnimi ameriškimi in nemškimi bolnišnicami ter s hrvaškim laboratorijem Genos za svojo strateško usmeritev zadala razvoj personalizirane medicine. To je oblika medicine, ki sistemsko uporablja informacije, pridobljene z analizo genoma pacientov, pa tudi njihovih proteinov za preventivo, diagnostiko in zdravljenje bolezni.

Povedano z drugimi besedami: cilj vseh vključenih v personalizirano medicino je omogočiti specifično terapijo, oblikovano glede na potrebe vsakega posameznika.

Zagotovo bodo poznavanje farmakogenetike, zdravljenje z matičnimi celicami, celično reprogramiranje, tkivni inženiring ali genska terapija postali izbira pri zdravljenju vrste bolezni, ki smo jih do zdaj bolj ali manj uspešno zdravili s standardnimi metodami in postopki. Prepričani so, da države, ki v prihodnjih letih ne bodo uspešno implementirale personalizirane medicine v svoj zdravstveni sistem, ne bodo konkurenčne na svetovnem trgu.

Specialna bolnišnica Sv. Katarina junija letos v sodelovanju z vodilno ameriško bolnišnico Mayo Clinic in ISABS organizira najpomembnejši evropski dogodek s področja personalizirane medicine, pri katerem bo sodelovalo celo pet dobitnikov Nobelove nagrade.

Bolnišnica je članica The Leading Hospitals of the Worlds, s čimer se je vključila na seznam redkih evropskih zdravstvenih ustanov, katerim je bil dodeljen ta prestižen certifikat. Certifikat se podeljuje bolnišnicam za njihovo odličnost na različnih področjih dela, v ospredju pa sta še posebno kakovost storitev in strokovnost kadra.

Verjamejo, da sta gonilo njihovega uspeha popolna predanost in strast, ki ju vlagajo v vse svoje delo. So ekipa strokovnjakov, ki stremi k odličnosti v vseh pogledih poslovanja. Zavestno so postavili visoke standarde in sprejemajo vse potrebne korake, da jih dosežejo. Svoje obveznosti prevzemajo s pozornostjo in predanostjo.

Specialna bolnišnica Sv. Katarina nudi naslednje zdravstvene storitve:

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.