PiškotkiClub Prima

Piškotki


Kazalo

1. Kaj so piškotki?

2. Piškotki niso…

3. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh

4. Upravljanje z dovoljenji za piškotke

 
 
 

1.Kaj so piškotki?

Ponudnik Studio Moderna finančne in intelektualne storitve ter trgovina, d.o.o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi (v nadaljevanju Studio Moderna d.o.o.) na svojih spletnih straneh uporablja spletne piškotke.

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Studio Moderna d.o.o. s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste (npr. darila za prvih 100 obiskovalcev, brezplačna dostava v prvih desetih minutah obiska spletne strani), preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik na naše spletne novice, član Club Prima ali upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, saj z njimi ni mogoče ugotoviti za katero konkretno osebo gre.

Studio Moderna d.o.o. na svojih spletnih straneh uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t.i. zunanji piškotki). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku Studio Moderna d.o.o. in tretjim osebam.

Na naših straneh zbiramo privoljenje za vse spletne strani, s katerimi upravlja podjetje Studio Moderna d.o.o. in sicer naslednje:

- spletna trgovina Club Prima: https://www.club-prima.si
- krovna spletna stran našega spletnega centra: http://ca.avenija.com
- spletna stran našega spletnega centra, ki skrbi za delovanje elektronske pošte: https://www.studio-moderna.com

Ker si nenehno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, naše spletne strani delujejo optimalno le, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate, na primer z vnosom podatkov pri naročilu izdelka ali včlanitvi / registraciji.

 
 
 

2.Piškotki niso…

  • namenjeni vohunjenju za uporabniki in NE sledijo vsemu, kar uporabnik počne;
  • zlonamerna koda ali virusi;
  • povezani z neželenimi sporočili;
  • sposobni slediti vašim ukazom na tipkovnici (ne morejo shraniti vaših gesel);
  • namenjeni zgolj in izključno oglaševanju.

 
 
 

3.Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani:

Na spletnih straneh podjetja Studio Moderna d.o.o. uporabljamo različne vrste piškotkov. Piškotki se razlikujejo glede na svojo funkcionalnost, dolžino veljavnosti in stran, ki jih namešča. Piškotki so natančneje opredeljeni v nadaljevanju:

a) Piškotki za katere ni potrebno vaše privoljenje

Vaše privoljenje v nameščanje piškotkov ni potrebno za nujne piškotke. Ti omogočajo normalno delovanje spletne strani. Preko piškotkov vam je omogočena osnovna uporaba spletne strani, dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico in varno oddajanje naročila ter plačilo. Brez teh piškotkov stran ne deluje normalno ali sploh ne deluje, zato se nameščajo tudi kadar nameščanje piškotkov zavrnete.

Nujno potrebni piškotki, ki jih uporabljajo spletne strani podjetja Studio Moderna d.o.o., so:

Upravljalec Ime Veljavnost Opis
Club Prima PHPSESSID Piškotek se ustvari avtomatično za namen hranjenja splošnih atributov seje uporabnika.
Club Prima SESS Do konca seje Piškotek se ustvari avtomatično za namen hranjenja splošnih atributov seje uporabnika.
Club Prima comment_author_email_[hash] < 1 leto Piškotek je zgolj zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, da ne bo treba uporabniku ponovno vnašati svoje podatke pri vnosu novega komentarja, v kolikor je že komentiral kakšen članek.
Club Prima comment_author_url_[hash] < 1 leto Piškotek je zgolj zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, da ne bo treba uporabniku ponovno vnašati svoje podatke pri vnosu novega komentarja, v kolikor je že komentiral kakšen članek.
Club Prima cf-cookie-banner Piškotek si zapomni, da je uporabnik potrdil in zaprl pasico z informacijo o politiki uporabe piškotkov
Club Prima woocommerce_items_in_cart Piškotek vsebuje informacije o artiklih v nakupovalni košarici.
Club Prima woocommerce_cart_hash Piškotek vsebuje dodatne informacije o nakupovalni košarici.
Club Prima wp_woocommerce_session_ Piškotek vsebuje enotne podatke uporabnika v zvezi njegove seje in nakupovalne košarice.
Facebook Inc.  s Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. xs Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. csm Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. sb 2 leti Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. c_user Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook  Inc. datr 2 leti Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook  Inc. fr Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. lu 2 leti Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.
Facebook Inc. pl Funkcijski piškotek spletnega omrežja Facebook.

 

b) Piškotki za katere je potrebno domnevno privoljenje

Za nekatere piškotke na naših spletnih straneh je potrebno domnevno privoljenje. Za domnevno privoljenje se smatra vaša uporaba spletne strani. Ob prihodu na našo spletno stran vam ne nameščamo nobenih piškotkov razen nujnih, prav tako vam na oglasni pasici izpišemo obvestilo, da naša spletna stran uporablja piškotke. Če po prikazu tega obvestila nadaljujete z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot vaše domnevno privoljenje za nameščanje nekaterih dodatnih piškotkov.

Domnevno privoljenje velja le za tiste piškotke, ki so po mnenju Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije nizko invazivni. Z njimi upravljamo mi, ne zbirajo nobenih konkretnih osebnih podatkov o vas in se ne nameščajo za dlje kot eno leto, večina pa jih poteče že ob koncu seje ali po 24-ih urah.

Med neinvazivne piškotke štejemo naslednje vrste piškotkov:

- funkcijski piškotki: nadzirajo delovanje naše spletne strani in krmilijo prikazovanje oglasnih pasic ipd.;
lastni analitični piškotki: dostop do podatkov zbranih preko lastnih piškotkov ima samo podjetje Studio Moderna d.o.o. in ga ne deli s tretjimi osebami ali podjetji; vsi zbrani podatki so agregirani in z njimi ne moremo identificirati specifičnega posameznika;
Google Analytics analitični piškotki: da bi zaščitli vašo zasebnost, zagotavljamo anonimizacijo IP-jev, ko uporabljate našo spletno stran, podpisali pa smo tudi amandma v naši pogodbi s podjetjem Google, ki daje nadzor in možnost uporabe analitičnih rezultatov le nam.

Kljub temu, da z uporabo strani soglašate z nameščanjem teh piškotkov, lahko na dnu te strani kadarkoli zavrnete uporabo piškotkov. V tem primeru bomo vse piškotke, razen nujnih, izbrisali in jih na vašo terminalsko opremo ne bomo več nameščali.

Pišotki na spletnih straneh podjetja Studio Moderna d.o.o. za katere je potrebno domnevno privoljenje so:

Upravljalec Ime Veljavnost Opis
Club Prima wordpress_logged_in_[hash] Do konca seje Piškotek se ustvari ob prijavi v Club Prima in hrani podatke identificiranega uporabnika.
Club Prima wordpress_[hash] Do konca seje Piškotek se ustvari ob prijavi v Club Prima Administrativni panel in hrani podatke identificiranega uporabnika.
Club Prima wordpress_test_cookie Do konca seje Piškotek preverja, če so piškotki, za katere je potrebno izrecno dovoljenje, omogočeni.
Club Prima wp-settings-1 1 leto Piškotek se uporablja za hranjenje nastavitev uporabniškega vmesnika Administrativnega modula.
Club Prima wp-settings-time-1 1 leto Piškotek se uporablja za hranjenje nastavitev uporabniškega vmesnika Administrativnega modula.
Google Inc. _ga 2 leti Funkcijski piškotek Google Analytics:Ta piškotek se uporablja za ločitev edinstvenih uporabnikov z vpisom naključno ustvarjene identifikatorja. To je vključeno v vsako spletno stran in se uporablja za izračun št. obiskovalcev, seje in podatkov akcij za izdelavo statističnih poročil analitike.
Google Inc. _gat 10 min Funkcijski piškotek Google Analytics:Uporablja se za znižanje št. zahtevkov za visoko obiskana spletna mesta.

 

c) Piškotki, za katere je potrebno izrecno privoljenje

Za nekatere piškotke na spletnih straneh podjetja Studio Moderna d.o.o. je potrebno izrecno privoljenje uporabnika, preden se ti lahko namestijo. Piškotkov, za katere je potrebno izrecno privoljenje, ne bomo nameščali na vašo terminalsko opremo, vse dokler ne boste podali izrecnega soglasja k nameščanju piškotkov s klikom na gumb 'Dovolim uporabo piškotkov'.

Če boste kasneje svojo odločitev spremenili in preklicali svoje dovoljenje, bomo te piškotke iz vaše terminalske opreme izbrisali in jih ne bomo več nameščali, če nam tega ne boste naknadno spet izrecno dovolili.

Med piškotke, za izrecno privoljenje, spadajo naslednji piškotki:

3rd party piškotki: so piškotki, ki jih prek naše spletne strani nameščajo tretje osebe oziroma podjetja kot so Google, Facebook, Pinterest in podobno. Piškotki so namenjeni spletni analitiki in delovanju različnih funkcionalnosti, ki jih ponujajo naši partnerji, kot so uporaba Google Zemljevidov, objave na Twitterju ipd.;
Piškotke, za katere je potrebno izrecno privoljenje, spletna stran Club Prima podjetja Studio Moderna d.o.o. ne uporablja.

 
 
 

4.Upravljanje z dovoljenji za piškotke

Odločitev, ali boste spletnim stranem dovolili uporabo piškotkov ali ne, je povsem v vaših rokah, pri tem pa velja opozoriti, da stran optimalno deluje le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni.

Če želite piškotke onemogočiti, lahko to storite v nastavitvah zasebnosti (glej spodaj). Vendar, četudi boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na nujne piškotke, ki se bodo kljub vaši odločitvi, skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1), še naprej nalagali.

Podrobna navodila za upravljanje s piškotki:
Firefox http://support.mozilla.org/sl/kb/kako-zbrisati-piskote
Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl
Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835/sl
Safari http://www.wikihow.com/Delete-Cookies-Using-the-Safari-Web-Browser

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.