Make up nasveti za zrele dame

Izogibajte se temnemu rdečilu za ustnice in močnim obrobam

S staranjem se pričnejo naše ustnice tanjšati, zato temni odtenki rdečila za ustnice postajajo vse manj primerni. Enako velja za poskuse ustvarjanja polnejših ustnic z obrobljanjem. Izberite čim bolj naravne odtenke, ki so podobni barvi vaših ustnic. Sem spadajo nežni rožnato rdečkasti odtenki, vendar tisti, ki ne vlečejo na oranžno. Za nekoliko bolj poudarjene ustnice, preko rdečila nanesite še malce lip glosa za polnejše ustnice.

Tekočim liner zamenjajte s svinčnikom za oči

Svinčniki za obrobo oči so veliko mehkejši in zato bolj nežni do oči, še posebno, da kože, ki je v procesu staranja in zato toliko bolj občutljiva. Za bolj mehak videz, zabrišite naneseno črto.

Izberite pravo barvo senčila

Senčilo je lahko mat ali pa bleščeče, izberite kombinacijo tega. Preveč mat senčila bo vaše oči naredilo bolj utrujene, preveč bleščečega senčila pa bo vaše oči še bolj postaralo. Izberite odtenek, ki ustreza barvi vaših oči.

Smejalne gubice

Smejalne gubice niso znak izčrpanosti in staranja v slabem smislu, o smejalnih gubicah razmišljajte, da so znak dobrega življenja. Kakorkoli že, tudi to jih veliko hoče zakriti. Kako? Z nekoliko pudra in senčenjem s pomočjo 'bronzerja', lahko naredite čudeže. Pazite le, da pri tem ne pretiravate.

Izbira podlage

Zelo pomembna je tudi izbira pudra. Najprej izberite strukturo (tekoči, kremni pudri), potem še odtenek. Odtenek ne sme biti presvetel ali pretemen, preveč roza ali preveč rumen. Ustrezati mora popolnoma vašemu tenu. Bodite pozorne tudi na podočnjake, drobne gube in druge nepravilnosti. Te lahko lepo zakrijete z različnimi korektorji..

Zlato pravilo ličenja - manj je več

Najslabše kar lahko storite je preveč pudra, preveč obrobe za oči in premočna šminka na ustnicah. Ne pozabite, da želite izgledati letom primerno, ličenje je primerno za starejše, vendar tako kot pri mladih ne izgleda dobro če je ličil preveč. Osredotočite se na prekrivanje le najbolj nujnih pomanjkljivosti in izbirajte čim bolj naravne odtenke ličil. Pozabite na vse, kar je preveč umetno; kar je preveč pač postara (dolgi nohti, umetne trepalnice, izrazite barve na vekah...) Svoj obraz želite polepšati in poudariti lepote na njem.

Club Prima namig
Prijavite se na brezplačno preoblikovanje pričeske in obraznega videza. Kliknite tukaj >>

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.