Kaj vse lahko počnete v termah Snovik?

Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline.

Zaradi narave in odlične lege v osrednjem delu Slovenije so Terme Snovik idealna turistična destinacija za družine v času počitnic, med letom pa odličen kraj za sprostitev. Ponujajo veliko možnosti za gibanje v naravi: plavanje in vodena telovadba v termalni vodi, sprehodi po označenih pešpoteh, kolesarjenje ter vaje na fitnes napravah in trim stezi. Sprostitev telesa in duha predstavlja hoja po naravnih materialih na urejenih bosonogih poteh.

V restavraciji Potočka, kjer pripravljajo jedi za penzionske goste in dnevne obiskovalce, nudijo izbor klasičnih in lokalnih jedi. Poudarek dajejo sezonski in lokalni hrani. Posebnost pa je postrv, ki jo pripravljajo na različne načine. Na zelenjavnem vrtu gojijo nekaj zelenjave in zelišč. Oboje uporabijo za pripravo jedi, čajev in začimb, nekaj pa jih ponudijo tudi gostom, ki kuhajo v apartmajih.

Dobro počutje je vedno povezano tudi s sprostitvijo in zabavo. V poletnem času in v času počitnic je animacija na zunanjih in notranjih bazenih v večji meri namenjena otrokom, ki jih s svojimi vragolijami razveseljujejo animatorji in Palček Snoviček.

Skozi celo leto organizirajo vodene pohode v okolici, obisk kmetije, nočne pohode z baklami,  različne delavnice: delavnice sproščanja, izdelave čajev in mil, zdrave priprave jedi, joge in meditacije.

Ali ste vedeli?

V Termah Snovik izvajajo celostno Kneipp terapijo. Prva certificirana Kneipp trenerka v Sloveniji izvaja različne tretmaje za boljše počutje.

Preprosta in zdrava načela knajpanja so tudi zabavna, saj poleg tretmajev z vodo vključujejo še različne oblike telesne aktivnosti, zdravo prehrano, uporabo zdravilnih zelišč in zdrav življenjski slog. Sebastian Kneipp je na preprost način opisal kako poskrbimo za svoje zdravje in se ob tem imamo lepo. Ta enostavna načela za ohranjanje zdravja telesa in duha lahko izvajate skupaj z otroki prav vsak dan.

Vseh pet stebrov Kneippove filozofije so vpletli v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka ljudem in okolju prijazna. Nadaljujejo tradicijo Kneippovega zdravilišča Kurhaus v Kamniku, kjer so že  leta 1891 začeli z zelo uspešnim  izvajanjem  Kneippovih terapij.

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.