Turčija, Istanbul – Antalija

shutterstock_743964940 duhec
8 dni
8 dni

od 449,00 €

Cena za 1 osebo: letalski prevoz, transferji v času potovanja, slovensko ali hrvaško spremstvo, 7x nočitev v izbranih hotelih 4* in 5*, 7x samopostrežni zajtrk, 7x samopostrežna ali strežena večerja, 5x vodeni  izleti.

First minute cena: velja samo v primeru rezervacije vsaj 3 mesece pred odhodom.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam bon v vrednosti 10 €, katerega izkoristite pri fakultativnem izletu ob rezervaciji potovanja.

Izbrani termin: 08.10. – 15.10.2019 (let iz Zagreba), 15.10. – 22.10.2019 (let iz Zagrebe), 22.10. – 29.10.2019 (let iz Ljubljane), 05.11. – 12.11.2019 (let iz Zagreba)

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • povratni let Brnik/Zagreb - Istanbul in Antalya - Istanbul – Brnik/Zagreb (s pristojbinami); Letalska družba Turkish Airlines,
 • 7x nočitev v hotelih 4* in 5* v dvoposteljni sobi,
 • 7x samopostrežni zajtrk,
 • 7x samopostrežna ali strežena večerja,
 • prevozi po programu, s turističnimi klimatiziranimi avtobusi,
 • slovensko ali hrvaško spremstvo in lokalni vodnik.

Termini potovanja:
08.10. - 15.10.2019 (let iz Zagreba), 15.10. - 22.10.2019 (let iz Zagreba), 22.10 -29.10.2019 (let iz Ljubljane), 05.11.2019 - 12.11.2019 (let iz Zagreba)

1. dan: polet proti Istanbulu
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ali Zagreb 2 uri pred letom. V jutranjih urah let iz Ljubljane oz. Zagreba proti Istanbulu. Pristanek v Istanbulu v zgodnjih popoldanskih urah, kjer nas pričakata spremljevalec in lokalni vodnik. Prevoz do hotela (nekje 45 - 60 min vožnje), nastanitev v dvoposteljnih sobah in večerja. Nočitev na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul - nepozabna čarobna metropola (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Nato se odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje ter si ogledamo 3 znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Za zaključek dneva bomo obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Nočitev in večerja na območju Istanbula.

shutterstock_395147326_manjša     shutterstock_551084959_manjša

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativni izlet) – Bursa
Zajtrk. Čaka nas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju bomo z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato se odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli bomo mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Nočitev in večerja na območju Burse.

shutterstock_658180792_manjša     shutterstock_151019012_manjša

4. dan: Pergamon – Kusadasi (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Pot ob obali nas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si bomo med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se bomo preko Izmirja odpeljali proti Kusadasiju. Nočitev in večerja na območju Kusadasija.

shutterstock_764789395_manjša     shutterstock_155147075_manjša

5. dan: Efez – Pamukkale (izlet vključen v ceno)
Današnji izlet nas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v  hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi. Nočitev in večerja na območju Pamukkal.

shutterstock_763105738_manjša     shutterstock_723647935_manjša

6. dan: Hierapolis – Antalya (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer bomo spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.

shutterstock_627606782_manjša     shutterstock_126462518_manjÅ¡a

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim bomo lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Tukaj bomo imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

shutterstock_471533522-900px     shutterstock_287643407_manjša

8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya. V zgodnjih popoldanskih urah let iz Antalye preko Istanbula do Ljubljane (oz. Zagreba), kamor prispemo v poznih popoldanskih urah oz. jutranjih urah.

Fakultativni izleti - po želji in proti plačilu:
Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

Pomembno obvestilo:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Doplačila:

 • celosten paket zavarovanja: od 48 € na osebo
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 150 €
 • fakultativni izlet vožnja bo Bosporju: cca 35 € na osebo
 • zunanje parkirišče na letališču: 35 € 

Predvideni fakultativni izleti  v organizaciji lokalne agencije in cene (prijava in plačilo vodniku na poti):

 • palača Topkapi (2. dan): 25 € na osebo
 • Istanbul By Night (1 ali 2. dan): 20 € na osebo
 • z ladjico po Bosporju (3. dan): 35 € na osebo
 • hiša Device Marije (5. dan): 20 € na osebo

Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10.

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt), zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Plačilo: po potrditvi naročila, s strani potovalne agencije Nikal, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po navadni pošti. V roku 5 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (25%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 45 dni pred odhodom v Turčijo. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Valuta za plačevanje je Turška lira. Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki. Prevoznik: Turkish Airlines.

*** DDV je obračunan po 98. členu ZDDV-1.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Turčija, Istanbul – Antalija”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test