Turčija, Kapadokija

shutterstock_1214883475 - duhec
8 dni
8 dni
5 od 5 na podlagi 1 ocena stranke
(7 ocene stranke)

od 308,00 €

Cena za 1 osebo: letalski prevoz, transferji v času potovanja, vstopnine po programu, slovensko spremstvo, 7x nočitev v izbranih hotelih 4* in 5*, 7x polpenzion, 5x vodeni izleti: Konya, Göreme, Kapadokija, Sultanhani in Antalya.

Ekskluzivno samo za Club Prima popotnike: podarimo vam bon v vrednosti 10 €, katerega izkoristite pri fakultativnem izletu ob rezervaciji potovanja.

Izbrani termini: Na voljo samo še dva termina z odhodom iz Zagreba; 11.11.2019 – 18.11.2019 in 18.11.2019 – 25.11.2019.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • povratni let Ljubljana - Antalya - Ljubljana (s pristojbinami); Letalska družba Onur Air,
 • 7x nočitev v hotelih s 4*in 5* v dvoposteljni sobi,
 • 7x polpenzion (zajtrk in večerja),
 • prevoze po programu, s turističnimi klimatiziranimi avtobusi,
 • vstopnine in ogledi po programu,
 • 5x vodeni izleti: Konya, Göreme, Kapadokija, Sultanhanin in Antalya,
 • slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik.

Termini potovanja: 28.10. - 4.11. (let iz Zagreba) / 11.11. - 18.11. (let iz Zagreba)  12.11. - 19.11 / 18.11. - 25.11. (let iz Zagreba) / 19.11. - 26.11.2019

Program krožnega potovanja:

1. dan: polet proti Antalyi 
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred poletom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pričaka vodnik. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev in večerja. Nočitev na območju Antlaye.

2. dan: Antalya - Konya - Kapadokija (izlet vključen v ceno)
Zajtrk v hotelu. Po zajtrku sledi vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov, danes pa je romarski kraj za številne Turke. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot proti Kapadokiji. Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

shutterstock_61966732_manjša     shutterstock_407352694_manjša

3. dan: Göreme (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. V mestu Göreme si bomo ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato se bomo sprehodili skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko 10 metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne, do končnega produkta. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

shutterstock_213810925_manjša     shutterstock_752441770_manjša

4. dan: mesečeva pokrajina Kapadokija (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Po zajtrku si bomo ogledali to čudovito pokrajino, popoldan pa se nam lahko pridružite na fakultativnem izletu (proti plačilu). Povratek v hotel, večerja in nočitev na območju Kapadokije.

shutterstock_717212698_manjša     shutterstock_545035957_manjša

5. dan: Kapadokya - Antalya (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. sledi namestitev v hotel, večerja in nočitev na območju Antalye.

shutterstock_93564640_manjša     shutterstock_471533522-900px

6. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Ogledali si bomo Antalyo, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev na območju Antalye.

shutterstock_272793224_manjša     shutterstock_287643407_manjša

7. dan: prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (proti plačilu). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: odhod domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, nas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder bomo pot nadaljevali proti Ljubljani.

Pomembno obvestilo:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Doplačila:

 • celosten paket zavarovanja: 32 € na osebo
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 110 €
 • zunanje parkirišče na letališču: 35 € (povratek do konca aprila), 50 € (povratek do konca maja)

 

Cena ne vključuje stroškov osebne porabe (pijača, dodatni obroki, telefon, itd.), turistične takse. Napitnine za lokalne vodnike in šoferje so priporočljive (niso obvezne) in se plačajo neposredno na poti ali v hotelu.

Predvideni fakultativni izleti  v organizaciji lokalne agencije in cene (prijava in plačilo vodniku na poti):

 • Ortahisar ali dolina Ihlara s podzemnim mestom in kosilom (4. dan): cca 55 € na osebo
 • Manavgat: vožnja z ladjo, mošeja s kosilom (7 dan): cca 45 € na osebo; ali Green Canyon  s kosilom: 55 € na osebo; ali Alanya s kosilom: cca 55 € na osebo
 • vožnja z balonom v Kapadokiji (odvisno od vremenskih razmer): cca 175 € na osebo
 • Kapadokijski večer z neomejeno lokalno pijačo: cca 45 € na osebo
 • Hamam: cca 35 € na osebo

Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je 10.

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt), zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Plačilo: po potrditvi naročila s strani potovalne agencije Nikal, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po navadni pošti. V roku 5 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (25 %); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 45 dni pred odhodom v Turčijo. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Valuta za plačevanje je Turška lira. Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki.

*** DDV je obračunan po 98. členu ZDDV-1.

Za več informacij pokličite 080 11 74.

Poleg potovanja v Kapadokijo vam ponujamo tudi potovanje v LIKIJO.
Ponudbo lahko preverite TUKAJ 

7 mnenj o Turčija, Kapadokija

 1. :

  Ravno kar prišli iz Kapadokije. Bilo enkratno lepo doživetje. Vreme super, odlična vodicka gos Spela Kenda Anur in šofer! Drugac pa pivo 5€. Naslednje leto pa Likija. Lep pozdrav, Cvetka Vraničar

 2. :

  Skupaj z vami smo odkufrali v Kapadokijo. Bilo je čudovito, super vodički Špela in Aynür, pohvale tudi šoferju. Videli veliko lepega, zanimivega ter ogromno novega izvedeli o Turčiji. Drugo leto pa Likija. Pa še Istanbul nam pripravite… Skratka bil je čudovit dopust in popoln odklop.

 3. :

  “Zdravo, pravkar sem se vrnila iz popotovanja po Kapadokiji in resnično moram pohvaliti organizacijo potovanja, še posebej pa velja pohvala vodički Urški Martelanc, ki je resnično enkratna vodička, ki res dela s srcem in dušo in za nas, potnike. Prav tako pohvala izboru hotelov: kljub temu, da smo zaradi zamude letala v hotel prispeli ob treh zjutraj, so nas pričakali z večerjo, kompletno in obilno, res neverjetno… In tudi zadnje tri dni v tem hotelu je bila hrana neverjetno dobra in je vsekakor presegala meje domišljije:)” Mojca Rudolf

 4. :

  Lani maja smo bili s Club Prima v Kapadokiji in bilo je enkratno.

 5. :

  Danes sem prišla domov in res je vredno ogleda. Turčija je nasplošno zanimiva dežela, vendar v Kapadokiji res vidiš kaj je moč narave. :)

 6. :

  Noro lepo v Kapadokiji, vodnica Špela je res vrhunska, kapo dol…. ja, ravno pred par urcami smo se vrnili na Brnik.

 7. 5 izmed 5

  :

  Prejšni teden vrnila iz Kapadokije. Naš avtobus smo poimenovali lucky 7. S Špelo, ki je neverjetna zakladnica znanja zgodovine, kulture, vere in šal nam je čas minil neverjetno hitro. S Ercanovo pomočjo je vsa organizacija izleta tekla gladko. S tem tandemom bi želela potovati tudi v Istanbul in okolico, brez Antalyje.
  Janja

Dodaj mnenje

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test