Egipt, Treking po kanjonih Sinaja

51339531_321370291820606_4072747371732140032_n duhec - manjsa
8 dni
8 dni
234567

1.299,00 € 1.169,00 €

Cena za 1 osebo: letalski prevoz iz Ljubljane, letališke pristojbine in varnostne takse, 4x nočitev v hotelih 4* all inclusive, 3x nočitev v puščavi, slovensko vodenje, vodenje z angleško govorečimi lokalnimi vodniki, vstopnina v narodni park Sveta Katarina, obisk samostana Sveta Katarina, prevoz prtljage in opreme, podloge in odeje za spanje in zunanje oglede po programu.

Izbrani termin: 29.8.2019

Obiskali bomo Egiptovski polotok Sinaj, čudovite oaze, barvite kanjone, neskončne puščavske sipine in beduinske vrtove olj in granatnih jabolk. Povzpeli se bomo na goro Sveta Katarina, se spustili v dolino Wadi Arabian in obiskali Elijev vrt. Obiskali bomo enega najstarejših samostanov na svetu, največje sipine Sinaja in antične grobnice Nawamis.

Paket vključuje:

 • letalski prevoz iz Ljubljane (letališče Jožeta Pučnika) v Sharm El Sheik in nazaj,
 • letališke pristojbine in varnostne takse,
 • 4x nočitev v hotelih 4* all inclusive,
 • 3x nočitev v puščavi,
 • slovensko vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • vodenje z angleško govorečimi lokalnimi vodnikim, kjer je to potrebno,
 • vstopnina v narodni park Sveta Katarina,
 • obisk samostana Sveta Katarina,
 • prevoz prtljage in opreme z džipi in kamelami,
 • podloge in odeje za spanje (1 podloga in 1 odeja na osebo),
 • zunanje oglede po programu,
 • vsa potrebna dovoljenja, ki so vezana na program,
 • pripravo in organizacijo potovanja.

Prvi dan programa: Ljubljana – Sharm El Sheikh
Zbor in odhod iz letališča Jožeta Pučnika. V poznih popoldanskih urah prihod v Sharm El Sheikh, namestitev v hotelu, kjer bo večerja (vse vključeno) in nočitev.

Drugi dan programa: dan Sharm El Sheikh:
V Sharm El Sheikh-u bomo imeli prosti dan, kjer si bomo vzeli čas za kopanje, snorklanje in raziskovanje okolice. Priporočamo (v lastni režiji) ogled nacionalnega parka v Ras Mohamed national park-u, kjer si lahko ogledate mangrove, lesnate tropske rastline, ki rastejo na blatnih tleh zalivov, lagun in izlivov rek v tropskih območjih ali pa zaplavate ob čudovitih koralnih grebenih. Sledi nočitev v hotelu (polni penzion - vse vključeno).

Tretji dan programa: Sharm El Sheikh – Mesto Sveta Katarina - Wadi Sheo (1. dan trekinga)
Zgodaj zjutraj odhod iz hotela ter vožnja do južno sinajskega visokogorja, v mesto Sveta Katarina. Na poti spoznavamo svet, v katerega smo se podali. Puščavski pesek in sipine kmalu zamenja črni bazalt, ujet med granitno hribovje. Po približno treh urah vožnje prispemo v hribovsko beduinsko mesto Sveta Katarina, ki bo naša odskočna deska za raziskovanje najvišjih točk Egipta. Iz mesta se peš vzpnemo preko prelaza Abu Gifa do doline Farsh Zawatin (cca. 4 ure hoje), polne beduinskih vrtov z oljkami, mandlji in granatnimi jabolki. Postanek za kosilo in počitek, nato nadaljujemo do hribovske doline Wadi Sheq, (cca. 2 uri hoje), kjer nočimo v tipičnem beduinskem slogu. Preprosta večerja ob ognju. Spimo na podlogah, v spalnih vrečah in ponudi se nam pogled na širno zvezdnato nebo (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami).

Prvi dan trekinga = 6 ur hoje

Četrti dan programa: Wadi Sheq - Gora Sveta Katarina - Elijev vrh (2. dan trekinga):
Po zajtrku začnemo vzpon na najvišjo točko Egipta, goro Sveta Katarina (cca. 3 ure hoje), visoko 2.629 m. Na 'strehi' Egipta si vzamemo čas za kosilo in počitek, nato se preko doline Wadi Arbain (cca. 2 uri hoje) spustimo ob vznožje svetopisemske gore Sinaj oziroma Mojzesove gore. Prenočimo v Elijevem vrtu, tik pod vrhom biblične gore. Beduinska večerja ob ognju, nato pa se na podlogah in v spalnih vrečah, polni vtisov, zazibljemo v spanec (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami).

Drugi dan trekinga = 5 ur hoje

Peti dan programa: Elijev vrh – Mojzesova gora – Samostan Sv. Katarina – Sipina Al Safra
(3. dan trekinga) 
Še pred sončnih vzhodom se vzpnemo na vrh Mojzesove gore (cca. 1 ura hoje), kjer opazujemo prebujanje novega dneva. Nato se vrnemo nazaj v Elijev vrt, kjer imamo zajtrk. Po zajtrku jo kar po granitnih stopicah mahnemo v dolino. Na slikovitem spustu se nam ponujajo lepi razgledi na sinajsko visokogorje in znameniti samostan Sveta Katarina (cca. 2 uri hoje). Obisk samostana, ki je eden najstarejših krščanskih samostanov na svetu, nato pa kratka vožnja na kosilo v beduinski kamp v mestu Sveta Katarina. Po kosilu sledi vožnja z džipi v puščavo. Sprehodili se bomo skozi dvojni kanjon Arada (cca. 1 ura hoje) in se zapeljali do sipine Al Safra, kjer prespimo na prostem. Večerja v puščavskem vzdušju. (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev pod zvezdami).

Tretji dan trekinga = 4 ure hoje

Šesti dan programa: Sipina Al Safra - Haduda – Beli Kanjon - Ain Hudra - Sharm El Sheikh
(4. dan trekinga) 
Po zajtrku se najprej odpravimo do puščavskega predela Gebel Mahroum, za katerega so značilni kot čipkasta zavesa erodirani hribi peščenjaka, ki štrlijo iz peska. Nato se zapeljemo do Hadude, najvišje sipine južnega Sinaja. Nadaljujemo pot do izhodišča za sprehod skozi Beli Kanjon do oaze Ain Hudra (cca. 1,5 ure hoje). Kosilo v oazi in počitek. V skladu s časom se odpeljemo in sprehodimo še skozi Zaprti kanjon (cca. 1 ura hoje). Vožnja z džipi do ceste, po kateri se vrnemo v letovišče Sham El Sheikh (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev v hotelu).

Četrti dan trekinga = 2,5 ure hoje

Sedmi dan programa: Sharm El Sheikh
V Sharm El Sheikh-u bomo imeli prosti dan, kjer si bomo ponovno vzeli čas za kopanje, snorkljanje in raziskovanje okolice (nočitev v hotelu, polni penzion – vse vključeno).

Osmi dan programa: Sharm El Sheikh - Ljubljana
Po zgodnjem zajtrku odhod na letališče in let domov.

Stopnja zahtevnosti: treking je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 29.8.2019 - 5.9.2019

Možna doplačila na osebo:

 • enoposteljna soba: 150 €
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 5% vrednosti potovanja
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, do 10 dni: 15,82 €
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, do 10 dni, skupinsko (9 ali več oseb): 9,75 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Ecperience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa porvanate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa
 • slovenski državljani za vstop v Egipt potrebujejo vizum in veljavni potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. Potreben vizum prejmejo na ciljnem letališču.
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrenim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice
 • vsak potnik potrebuje spalno vrečo za nočitve v puščavi
 • program potovanja velja kot končno obvestilo
 • z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Egipt, Treking po kanjonih Sinaja”

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.