Treking, Mallorca

shutterstock_82379569 duhec
8 dni
8 dni

749,00 € 674,00 €

Cena za 1 osebo: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, 7x nočitev v hotelu 3* , 7x zajtrk, slovensko vodenje.

Termin potovanja: 12.10.2019

Stopnja trekinga 3: Vzorno urejene poti, tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni, poti zahtevajo dobro fizično pripravljenost in vzdržljivost, nujno ustrezna oprema.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Mallorca je vsekakor ena izmed pozabljenih pohodniških (treking) destinacij v Evropi. S svojo alpsko pokrajino očara in navduši. Daleč vstran od peščenih plaž prepolnih turistov, mi pohajkujemo po mogočnem pogorju Tramuntana, občudjemo mogočen kanjon, odkrivamo otoške vasice in seveda tudi plavamo v modrini Sredozemlja. Mallorca je otok z nepregledno množico obrazov, a pravega spoznaš šele v hribih, v odmaknenih vasicah v poznih popoldanskih urah, ko se trume turistov že vračajo v svoje resorte in ob srkanju zaslužene kavice po nepozabnem trekingu v sožitju s spremljanjem vsakdanjika lokalnih ljudi. Spoznajte pristno Mallorco.

Paket vključuje:

 • transfer do bližnjega evropskega letališča,
 • letalski prevoz in takse,
 • transfer na destinaciji po programu,
 • 7x nočitev v hotelu 3*,
 • 7x zajtrk,
 • slovensko vodenje.

Prehrana:
Ustavili se bomo v trgovini, kjer si boste lahko kupili vse potrebno (voda, sendvič, itd.). Na voljo bodo tudi lokalne restavracije (plačilo na licu mesta).

Termin trekinga: 12.10. - 19.10.2019

Program trekinga:

1.dan: Ljubljana - Mallorca
Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča, od koder poletimo na Mallorco. Predviden prihod v popoldanskem času, nakar nas čaka transfer do hotela v širši okolici prestolnice Palma. Nočitev.

shutterstock_423304297     shutterstock_414444760

2. dan: Mallorca treking Cuber Reservoir – Biniaraix
Gre za spektakularen treking z izvrstnimi razgledi na celotni poti. Dan pričnemo ob vodnem zbirališču Cuber ob katerem se odpirajo številni "alpski" vrhovi. Pot nas bo ponesla na vrh L'Ofre (le nekaj čez 1000 m nad morjem) od koder nas osupne pogled na zaliv Palme in mesto Alcudia. Nadaljujem v smeri vasice Soller in do soteske Barranc de Biniaraix, kjer začnemo spust po stari romarski poti do Biniaraix.

shutterstock_736775374     shutterstock_543109819

Čas hoje: 5 ur

3. dan: Mallorca krožni treking ob Valldemossa in ob Arcdukes Bridleway
Zgodnji zajtrk in spet nas čaka prelep treking. Pot nas bo popeljala med starodavnimi olivami v barvasto dolino z ohranjenimi obdelovalnimi terasami. Po strmi poti se bomo povzpeli iz doline čez nepozabni hrastov gozd, kjer se nam bodo odpirali pogledi na vasico Valldemossa. Nadaljujem na vrh Teix s spoštljivimi 1068 m nad morjem. Krožna pot nas pripelje nazaj do Valldemossa, pred tem pa še del poti po znameniti poti Arcduke (imenovani po avstrijskem Hasburžanu Ludwigu Salvatorju). Fantastični pogledi!

shutterstock_490306936     shutterstock_251638741

Čas hoje: 5 - 6 ur

4. dan: Mallorca – treking na polotoku Victoria
Polotok Victoria je zelo lep predel otoka, katerega turisti le redko obiščejo. Treking ponuja nepozabno kombinacijo odmaknjenosti, fantastičnega zaliva z turkiznim morjem, razgledi na zaliv Alcudia in Pollensa in na polotok Formenotor. Resnično prekrasen treking.

shutterstock_274865990    shutterstock_615355976

Čas hoje: 6 ur

5. dan: Mallorca
Prosto za uživanje na plaži in črpanje sveže energije. Popoldan fakultativen ogled prestolnice Palma (po želji - doplačilo vodniku na poti).

shutterstock_82379569     shutterstock_536854858

6. dan: Mallorca – treking po Kanjonu Sa Calobra
Jutranji transfer do vasice Escorca, od koder začnemo treking po drugem najglobljem kanjonu v Sredozemlju, Sa Calobra. Fantastičen treking ob rečnem koritu (lahko je tudi suho korito), čez skale in kamnite gmote. Nepozabni pogledi na nekaj 100 m visoke previse. Tudi izviri vode (če ne bo preveč izsušeno) nas bo pozdravljali ob poti. Nepozabno!

shutterstock_544840048     shutterstock_470342135

Čas hoje: 5 ur

7. dan: Mallorca – treking po dveh vrhovih
Najzahtevnejši, a hkrati najlepši treking na celotnem potovanju. Danes bomo osvojili najvišje vrhove Mallorce – Puig de sa Font in des Tossals Verd. Gre za pravcato alpsko pokrajino, smo na nekaj več kot 1000 m nad morjem. V času celotnega trekinga nas bodo spremljali fantastični pogledi in razgledi. Več kot primeren zaključek pohodniškega odkrivanja izjemnega otoka.

shutterstock_543109978     shutterstock_539384071

Čas hoje: 7-8 ur

8. dan: Mallorca - Ljubljana
Poslovimo se od Mallorce in že smo na poti v smeri Slovenije.

Kdo se lahko odloči za treking?
Za treking se lahko odloči vsak fizično aktiven posameznik ali družba. Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 650 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oz poti so izredno razgledne in razgibane, vendar dobro uhojene planinske. Kanjon je tehnično nezahteven.

Stopnja trekinga 3:
Dokaj zahtevnejše treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je majhna višinska razlika v enem dnevu. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Poti zahtevajo dobro fizično pripravljenost in vzdržljivost, saj so lahko nekatera območja rahlo skalnata, pri čemer je ustrezna oprema nujna.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 100 € 
 • riziko odpovedi potovanja: 32,80 € na osebo

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Viva treking, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (30%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 30 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Obvezna oprema:

 • pohodni čevlji,
 • klobuk ali rutka,
 • sončna krema,
 • pohodne hlače,
 • manjši dnevni nahrbtnik.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Treking, Mallorca”

VIVATREKING UROŠ ŽAJDELA S.P.

VIVATREKING, Uroš Žajdela s.p., Sedlašek 1A, 2286 Podlehnik, Slovenija, matična številka: 3610497000, ID za DDV: 24940313.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test