Srbija, Srebrno Jezero in skriti biseri pred Karpati

Old medieval fortification Golubac
3 dni
3 dni
OplenacSucevita Painted MonasteryIron Gate DanubeDepositphotos_95351388_xl-2015View of St. Mark Church from Tasmajdan Park in Belgrade – SerbiaSrebrno-jezero-3

270,00 €

Cena za 1 osebo: 2x nočitev, 2x zajtrk, 1x kosilo v Kneževem hanu, 1x kosilo na ladji, 1x večerja v hotelu, 1x večerja na obali Srebrnega jezera z tamburaši, vstopnina v mavzolej v Oplencu, križarjenje po Donavi, vstopnina in ogled Golubačke trdnjave.

Kdaj: 27.9. – 29.9.2019 (petek-nedelja).

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate dnevni ali nočni izlet) v vrednosti 25 €.

Počisti
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Peljali vas bomo na kraj, kjer sončni žarki tik pred Karpati pobožajo jezero in ta se ob dotiku posrebri. Pomahali bomo Romunom, ki se nahajajo na drugem bregu Donave ali pa se bomo odpravili z ladjo pogledat Golubačko trdnjavo, se ozrli na Ramsko trdnjavo in ustje reke Pek. Kako fantastična zna biti balkanska kulinarika bomo preverili pri kulinarični "roštiljadi" s tamburaši. Zadnji dan bomo preživeli v mestu, imenovanem Balkanska vrata, Slovanski New York, Beograd.

Paket vključuje:

 • 2x nočitev v hotelu v dvoposteljni sobi,
 • 2x zajtrk,
 • 1x kosilo v Kneževem hanu,
 • 1x kosilo na ladji,
 • 1x večerja v hotelu,
 • 1x večerja na obali Srebrnega jezera z tamburaši,
 • vstopnina v mavzolej v Oplencu,
 • križarjenje po Donavi,
 • vstopnina in ogled Golubačke trdnjave,
 • turistična taksa, odlično vodenje, prevoz, cestnine in organizacijo.

Program krožnega potovanja:

1. dan: Topola - Oplenac - Srebrno jezero
Po nočni vožnji po panonski ravnini bomo zavili v srce Šumadije. Ker gre ljubezen skozi želodec, se bomo ustavili v Topoli, kjer se bomo v kraljevem mestu podkrepili s Karađorževim zrezkom. Nato bomo radovedno pokukali v mavzolej v Oplencu, kjer je pokopana kraljeva družina Karađorđevičev. Družine, katere vsaj en član, Peter II., je bil tudi marsikateremu starejšemu, še živečemu Slovencu, edini kralj. V mavzeleju so pokopani skoraj vsi člani kraljeve družine Karađorđević. Osupnili boste nad mozaiki, ki poudarjajo svetost, velično kraja in rodbine. Pot bomo nadaljevali do Srebrnega jezera, kamor bomo prispeli v večernih urah. Ravno takrat, ko se sonce odpravlja počivat tja za Karpate in milijoni iskric sončnih žarkov posrebrijo jezero – od tod tudi ime.

2. dan: Križarjenje po Srebrnem jezeru
Jutro naznanja nove, sveže lepote. Po zajtrku se bomo na obali pred hotelom vkrcali na ladjo. Sledilo bo križarjenje po najbolj slikovitem predelu Donave. Golubačka trdnjava, Ramska trdnjava, ustje reke Pek so le »češnjice na vrhu tortice« našega križarjenja. Svoje bodo dodala še obalna naselja, kot sta Požeženo in Moldovia na obali Romunije. Vsekakor pa je največja atrakcija križarjenja Golubaćka trdnjava na vhodu v Derdapsko sotesko. Gre za največjo in najdaljšo sotesko v Evropi, ki ji mnogi pravijo tudi Železna vrata, njene stene pa se nad Donavo dvigajo tudi do 800 m nadmorske višine. O nastanku mesta Golubac med domačini kroži več legend. Najbolj znana je legenda o prelepi princesi Golubini, ki je odbila ženitno ponudbo pomembnega turškega paše. Ta jo je za kazen dal prikovati na osamelo skalo sredi Donave, na kateri je tudi izdihnila. Omenjena stena je dobila ime ˝Babakaj˝, kar v turškem jeziku pomeni ˝pokesaj se˝ in na svojem mestu sredi Donave stoji še danes. Stoletja je ta pokrajina navdihovala pesnike in pisatelje in verjamemo, da bo tudi nas. Na ladji bo za nas pripravljeno tudi kosilo in če bo po prihodu nazaj še kaj moči, se bomo fakultativno odpravili v čudovito vinsko klet v bližini. Po krajšem počitku se bomo skupaj veselili na obali srebrnega jezera ob značilni srbski večerji z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

3.dan: Beograd - Slovenija
Po zajtrku se bomo poslovili od Srebrnega jezera in se ob ležerni vožnji po vzhodu Srbije podali v prestolnico Beograd. Beograd je imel vedno burno zgodovino, po nekaterih virih segajo njegovi začetki 7.000 let v preteklost in tako velja za eno najstarejših mest v Evropi. Skozi zgodovino je dobival Beograd druge vzdevke kot so Balkanska vrata in Slovanski New York. Od leta 2006 je s približno 1,6 milijoni prebivalcev glavno mesto samostojne in suverene države Srbije, gospodarsko središče in center srbske kulture, izobraževanja in znanosti. Po strnjenem ogledu zanimivih točk bo nekaj prostega časa na slavni ulici Kneza Mihajlova za nakupe, kavico in kosilo. Popoldanski povratek proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Kdaj? 27.09. - 29.09.2019 (petek-nedelja).

Možna doplačila na osebo:

 • 1-posteljna soba: 40 €
 • sprednji sedeži na avtobusu (prve tri vrste 3-12): 10 €
 • zavarovanje rizika odpovedi: 5% od zneska paketa
 • manjše število potnikov (v primeru 34 - 39 potnikov): 20 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani potovalne agencije Ojla, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po e-mailu (če ga nimate, pa po navadni pošti). V roku treh delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (30%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku. Plačilo je možno preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Prijavnina 15 € na osebo: se plača neposredno ponudniku (Turistična agencija Ojla) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski oz navadni pošti.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate popoldanski ali večerni izlet) v vrednosti 25 €. Možni termini odhodov: dnevni izlet: 7.12. / 14.12. / 15.12. / 21.12. / 26.12.2019; večerni izlet: 6.12. / 13.12. / 14.12. / 27.12.2019

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Srbija, Srebrno Jezero in skriti biseri pred Karpati”

Ojla d.o.o.

OJLA, D.O.O., (DRUŽBA ZA TURIZEM IN STORITVE OJLA, D.O.O.), Petrov trg 2, Šempeter v Savinjski dolini, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, matična številka: 3308740000, davčna številka: SI21556318.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test