Srbija, Šarganska osmica in Kusturičeva filmska mesta

VyV_Stanisici_16
3 dni
3 dni
TON_8983šarganska 18 (98)šarganska 18 (73)šarganska 18 (35)šarganska 18 (32)čiro_šarganska_osmica

260,00 € 240,00 €

Cena za 1 osebo: avtobusni prevoz, 2x nočitev v hotelu 3*,  2x zajtrk, 2x večerja, ”srbsko veče” s trubači in folkloro, izlet z “čirotom” po ozkotirni železnici, izlet z ladjo po Drini s piknik kosilom in zabavo, degustacija Klekovača, vsi ogledi po programu, vstopi v narodni park in filmsko mesto.

Kdaj: 20.09. – 22.09.2019 (petek-nedelja).

Samo 240 € na osebo za vse rezervacije do 3.8.2019!

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate popoldanski ali večerni izlet) v vrednosti 25 €

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Mesto na gori soli bomo obiskali, šli do slikovite pokrajine ob Drini, ki ji je s svojimi idejami in močjo dal pomemben pečat režiser Emir Kusturica, nostalgijo bomo obujali v njegovem Andričgradu, prestopili bosansko-srbsko mejo in se v narodnem parku Mokra gora popeljali po najatraktivnejši ozkotirni železnici v Evropi, si privoščili nepozaben srbski večer, občudovali in uživali.

Paket vključuje:

 • avtobusni prevoz,
 • 2x nočitev v hotelu 3*,
 • 2x zajtrk,
 • 2x večerja,
 • ”srbsko veče” s trubači in folkloro,
 • izlet z “čirotom” po ozkotirni železnici,
 • izlet z ladjo po Drini s piknik kosilom in zabavo,
 • degustacija Klekovača,
 • vsi ogledi po programu,
 • vstopi v narodni park in filmsko mesto,
 • vodstvo in organizacija, spremstvo slovenskega in lokalnega vodnika, takse.

Kdaj? 20.09. - 22.09. 2019 (petek-nedelja)

1 dan program potovanja: Slovenija / Tuzla / Višegrad / Kamengrad
Odhod iz Ljubljane (točno uro in lokacijo sporočimo najkasneje 5 dni pred odhodom) proti Zagrebu in naprej mimo Slavonskega Broda do Bosne in Hercegovine. Prvi postanek bo namenjen Tuzli, mestu, ki so mu dali ime Turki (tuz pomeni sol), saj leži na 350 milijonih ton soli. Prav sol je tista, ki je mestu krojila usodo skozi stoletja. Danes je slanica »kriva«, da je mesto Tuzla zadnja 3 leta nagrajeno kot najboljše turistično mesto Bosne in Hercegovine. Sprehodili se bomo mimo novo grajenih Panonskih jezer, ki se nahajajo v centru mesta, obiskali največji trg v BIH, Trg Svobode, ter se sprehodili do Sonog trga, za katerega domačini pravijo da “priča priču” o gradu na zrnu soli.

Po ogledu sledi vožnja čez planoto Han Pijesak do reke Drine, kjer se nahaja Višegrad. Mesto je poznano po več kot 500 let starem kamnitem mostu – poznan kot most »Na Drini ćuprija« z 11 loki širokega razpona in dolžine 250 m ter po Ivu Andriču, katerega delo Most na Drini je edino literarno delo, ki je prejelo Nobelovo nagrado v bivši Jugoslaviji. Le nekaj korakov stran, ob rokavu Drine, je nastalo novo mesto Kamengrad, ideja znanega režiserja Emirja Kusturice. Gre za nove /predvsem kamnite/ zgradbe, mešanico različnih obdobij in stilov, ki so se menjali skozi zgodovino tega področja, kjer je polno življenja, lokalov, kjer najdemo gledališče, kinodvorane, svetišče. Po ogledu zapustimo Bosno in čez kako urico bomo že v hotelu, kjer bo pripravljena okusna večerja.

2. dan program potovanja: Mokra gora / Drvengrad / Zlatibor
Po zajtrku gremo v Naravni park Mokra gora, kjer nas ob 10:00 čaka posebna vožnja po »Šarganski osmici« 14 km dolgi, ozkotirni, najatraktivnejši turistično – muzejski železnici v Evropi. Pentlji daje poseben čar več kot 20 tunelov, mostov in viaduktov ter 300 m višinske razlike. Na poti se bomo večkrat ustavili na razglednih točkah za občudovanje pokrajine.

Uživali bomo tudi v filmskem mestecu Emijra Kusturice – Drvengradu, tematsko mestece s številnimi povsem avtohtonimi, lesenimi zgradbami (cerkev, knjižnica, restavracija, slaščičarna, lesene trgovine). Nato se vračamo proti Zlatiboru, kjer bo kratek ogled in prosto za obisk enkratne zlatiborske tržnice, kjer bo priložnost za nakup priboljškov in daril (kajmak, rakija, med). Zvečer nas čaka ”srbsko veče”, hrana, zabava, trubači.

3. dan program potovanja: Planina Tara / Peručac / Bajina bašta / Slovenija
Po zajtrku zapustimo hotel in se na kratko ustavimo na jezeru Zaovine, vidikovcu Kozja Stena, ter se spustimo proti jezeru Peručac. Tu se vkrcamo na ladjo in se prepustimo lepotam, ki jih je v stoletjih izoblikovala narava. Na ladji bo tudi kosilo in še kakšno presenečenje. Sledi vožnja proti Bajini Bašti, kjer nam bodo razkazali atraktivno destilarno Klekovača. Slovo na vidikovcu ob hišici na skali in postanek v etno selu Stanešiči. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Možna doplačila na osebo:

 • 1-posteljna soba: 80 €
 • manjše število potnikov od 45 (39-44): 12 €
 • sprednji sedeži (prve dve vrsti 3-8): 10 €
 • zavarovanje rizika odpovedi: 5% od zneska paketa
 • Coris dodatno osnovno zavarovanje: 6,50 €

Opomba k prevozu: potnike pobiramo na relaciji Maribor – Celje –  Ljubljana, odhod iz posameznega vstopnega mesta pa bo zagotovljen v primeru minimalno 10 prijavljenih.

Zakaj z Ojlo po zrno soli in lepih trenutkov? Zato, ker ... 

 • vas bomo peljali na več kot 500 let star most – poznan kot most »Na Drini ćuprija«, ki je navdihnil Iva Andriča za delo Most na Drini, ki je edino literarno delo, ki je prejelo Nobelovo nagrado v bivši Jugoslaviji;
 • si bomo ogledali mesto Kamengrad, ideja znanega režiserja Emirja Kusturice;
 • bomo obiskali mesto na gori soli;
 • se bomo peljali po »šarganski osmici« – 14 km dolgi ozkotirni, najatraktivnejši turistično muzejski železnici v Evropi;
 • bomo obiskali filmsko mesto Drvengrad in mondeni Zlatibor;
 • bomo pripravili enkratno križarjenje s piknikom na Drini;
 • bomo večere popestrili s pravo srbsko kulinariko in trubači;
 • imajo najboljše vodnike, voznike in preizkušeno bogat program.

Pomembno: Minimalno število prijavljenih potnikov je 45.

Plačilo: po potrditvi naročila s strani potovalne agencije Ojla, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po e-mailu (če ga nimate, pa po navadni pošti). V roku treh delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (30%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku. Plačilo je možno preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Prijavnina 15 € na osebo: se plača neposredno ponudniku (Turistična agencija Ojla) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski oz navadni pošti.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate popoldanski ali večerni izlet) v vrednosti 25 €. Možni termini odhodov: dnevni izlet: 7.12. / 14.12. / 15.12. / 21.12. / 26.12.2019; večerni izlet: 6.12. / 13.12. / 14.12. / 27.12.2019

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Srbija, Šarganska osmica in Kusturičeva filmska mesta”

Ojla d.o.o.

OJLA, D.O.O., (DRUŽBA ZA TURIZEM IN STORITVE OJLA, D.O.O.), Petrov trg 2, Šempeter v Savinjski dolini, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, matična številka: 3308740000, davčna številka: SI21556318.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test