Italija, Pohod v Dolomitih, Cinque Torri

Cinque Torri 1 duhec
1 dan
1 dan
Cinque Torri 2Cinque Torri 3Cinque Torri 5Cinque Torri slikaCinque TorriCortina

od 59,00 € od 53,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in organizacija.

Izbrani termini: 31.8. / 14.9. / 28.9. / 5.10.2019

Odpravili se bomo na Južno Tirolsko v Sextenske Dolomite. Pot nas bo vodila do koče Bai di Dones in na višinski travnik, iz katerega so čudoviti panoramski pogledi na fantastične Cinque Torri (pet stolpov). Okrog petih stolpov je obnovljeni vojaški muzej na prostem, ki nas bo za nekaj časa prestavil v čas 1. svetovne vojne in najhujših bojev med Avstro-Ogrsko in Italijo. Dan bomo zaključili v prikupnem mestecu Cortina di Ampezzo. Predvideno 4 ure nezahtevne hoje.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom/kombijem,
 • cestnine in parkirnine in organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnih postankom za jutranji kapučino. Cesta nas bo vodila skozi karavanški predor ter mimo Spittala po dravski dolini dalje v smeri Lienza do Cortine di Ampezzo in naprej do koče Bai di Dones. Od tam nas bo pot vodila mimo jezera Lago Bai de Dones, skozi gozd. V nadaljevanju poti se nam pričnejo odpirati razgledi proti Tofanam, mi pa nadaljujemo naprej po poti Trincee, katera poteka po obnovljenih vojaških jarkih. Ob njih so postavljeni obrambni objekti in razstavljeni pripomočki. Nekatere so uporabljali za zdravljenje, druge za bojevanje, kajti Dolomiti so bili območje nenehnih mejnih spopadov med Italijo in Avstrijo.

Najbolj jih je zaznamovala prva svetovna vojna, ko je preko Dolomitov potekala bojna linija med Avstro-Ogrsko in Italijo. Dejansko bomo sredi bojne linije v obnovljenem muzeju na prostem, obšli pet stolpov in prišli do koče Scoilattoli. Do koče Scoittoli bomo potrebovali približno 2 uri, vključno z vmesnimi postanki za fotografije. Tu se iz čudovitega travnatega pobočja dviga mogočnih pet stolpov, Cinque Torri. V resnici stolpov ni le pet, okoli njih je množica raztresenih balvanov, zlomljenih stolpov in vrhov. Udeleženci izleta, ki se pohoda od koče Bai di Dones, do koče Scoilattoli ne bi želeli udeležiti, bodo lahko do koče Scoiattoli, ki je na višini cca 2.200 m, prišli s sedežnico. Odpravili se bomo do koče Averau in naprej na vrh Nuvolau, za kar bomo potrebovali dodatno uro hoje. Pogled z vrha je resnično zavidanja vreden. Udeleženci izleta, ki se pohoda od vrha Nuvolau ne bi želeli udeležiti, se bodo lahko ob koči Scoiattoli okrepčali in uživali ob čudovitih razgledih, do vrnitve ostalih članov skupine.

Po vrnitvi v dolino, se bomo odpeljali v srce Sexstenskih dolomitov Cortino di Ampezzo, katera je umeščena v amfiteater tritisočakov okoli nje. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti, si vzeli čas za sladoled, kapučino. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Predvideno 4 ure zložne, nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 31.8. (sobota), 14.09. (sobota), 28.09. (sobota), 5.10.2019 (sobota)

Možna doplačila na osebo:

 • žičnica na planoto Cinque Torri: 12,60 €
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 7,60 €
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan: 5,17 €

 Vstopne postaje, ure in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 3:00; najmanj 20 oseb): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 4:35): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Kranj (parkirišče Sloga ob 5:00): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Celje (parkirišče Merkur Hudinja ob 3:40): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi)
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice
 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa
 • na poti potrebujete veljavni osebni dokument
 • program izleta velja kot končno obvestilo
 • z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Italija, Pohod v Dolomitih, Cinque Torri”

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test