Italija, Pohod po Rilkejevi poti

Miramare3 duhec
1 dan
1 dan
RilkejevamanjsaRilkejeva2manjsaIMG_7698manjsaDevin4manjsaDevin3manjsaRilkejevamanjsa

od 44,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in organizacija.

Možen termin: 30.11.2019 (sobota).

Sprehodili se bomo po Rilkejevi sprehajalni poti, ki je speljana po robu Devinskega klifa in nudi čudovit razgled na bele apnenčaste skale. Ogledali si bomo grad Devin, ki se nahaja na kraškem grebenu in se strmo spušča v morje. Ob njem je znamenita bela skala Dama Bianca. Nadaljujemo proti gradu Miramare in zaključimo dan z ogledom znamenitosti v Trstu. Predvideno 4 ure nezahtevne hoje.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
 • organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom na postajališču pri Ravbarkomandi za jutranji kapučino. Sprehodili se bomo po Rilkejevi sprehajalni poti, ki je speljana po robu Devinskega klifa, okoli 90 m nad morsko gladino in nudi prelepe razglede na Sesljanski zaliv. Dolga je približno 2 km. Čudovit je razgled na bele apnenčaste skale, ki se strmo spuščajo do morja, na prostrano obzorje, ki ga lahko opazujemo skozi line bunkerjev ter na devinska gradova. Podzemni bunkerji in postojanke so ostanki iz prve svetovne vojne in iz njih so imeli vojaki idealno izhodišče za opazovanje napadalcev iz morja.

Pot nas vodi do gradu Devin (Castello di Duino), ki je bil zgrajen na kraškem grebenu in se vrtoglavo spušča v morje. Na tem mestu sta nekoč stala dva gradova, sedaj so od starejšega ostale zgolj ruševine. Ob teh ruševinah leži znamenita bela skala, ki se imenuje tudi Dama Bianca, saj bi naj po številnih legendah in pripovedkah spominjala na zakrito žensko.

Nadaljujemo (z avtobusom) proti pravljičnemu gradu Miramare (Castello Miramare). Ime gradu, ki v španščini pomeni pogled na morje je upravičeno, saj naj bi se to videlo iz vsakega okna. Obdan je z visokim obzidjem, ki je nekoč služilo za zaščito pred napadalci in ga krasijo različni grbi ter je osvetljeno s prelepimi svetilkami. Sam grad obkroža čudovit park z redkimi eksotičnimi rastlinami in neštetimi kipi.

Dan zaključimo v osrednjem delu mesta Trst (Trieste), ki je vse do dandanasšnjega časa za Slovence predstavljalo "okno v svet", zelo velik pomen pa je imelo tudi za avstroogrski imperij, saj je bilo nekoč glavno pristanišče avstro-ogrskega cesarstva. Raziskovali bomo znamenitosti v središču mesta in si vzeli čas za nakupe, sprehod po ulicah, kapučino. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideno 4 ure nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 30.11.2019 (sobota).

Možna doplačila na osebo:

 • ogled gradu Miramare: 12,00 € na osebo
 • ogled gradu Devin: 8,00 € na osebo
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 7,60 € na osebo
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan: 5,17 € na osebo

Vstopne postaje in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 6:00; najmanj 20 oseb): redna cena 65 €, Club Prima cena 58 €
 • Celje (parkirišče Merkur Hudinja ob 6:40; najmanj 10 oseb): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 7:35): redna cena 49 €, Club Prima cena 44 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi)
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko
 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa
 • na poti potrebujete veljavni osebni dokument
 • program izleta velja kot končno obvestilo
 • z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

1 mnenje o Italija, Pohod po Rilkejevi poti

 1. :

  “Dobro jutro Janina, spet si mi (si nam) omogočila en lep izlet in ponovno z odlično družbo ter vodičko Nino. Bile smo same fejst “punce”, dobro smo se ujele in veliko nasmejale. Verjetno ti fotka, ki ti jo je poslala Nina vse pove. Škoda ker nisi bila z nami. Lep pozdrav.” Slava P.

Dodaj mnenje

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test