Italija, Pohod po južni Tirolski

Lago di Braies1 duhec
1 dan
1 dan
IMG_6647manjsaIMG_6650 (1)manjsaIMG_6689manjsaIMG_6713manjsaLago di Braies5manjsaPiramide1manjsa

od 59,00 € od 53,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in organizacija.

Izbrani termin: 14.09.2019 (sobota)

Izlet bomo začeli s krajšim pohodom pri kraju Platten, kjer bomo videli zemeljske piramide. Nadaljevali bomo z obiskom naravnega parka z jezerom Lafo d’Anterselva. V starem mestecu Toblach si bomo goledali priljubljeno sirarno, popoldan  se bomo podali v  gorsko dolino Braies na obrobju Dolomitov, kjer je tudi največje naravno dolomitsko jezero Lago di Braies, ki je pod zaščito Unesca, prav tako pa so tam snemali nadaljevanko Gorski čuvaj. Predvideno 4 ur nezahtevne hoje.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
 • organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Lienzu ob vznožju Lienških Dolomitov, kjer bo že čas za nekoliko daljši vmesni postanek za jutranjo kavo. Nadaljujemo proti Pustriški dolini in zavijemo proti gorski dolini Anterselva (Antholzer Tal). Pri kraju Platten (Plata) bomo naredili krajši pohod (skupaj okoli 1.30 h hoje) in si ogledali arhitekturno mojstrovino narave, ki je posledica vodne, zemeljske in snežne erozije zadnjih 25.000 let - zemeljske piramide. Njihove podobe in barve se nenehno spreminjajo in predstavljajo eno največjih naravnih posebnosti območja Pustriške doline.

Nadaljujemo z vožnjo v zatrep Anterselve, z izjemnimi kulisami Visokega Galla (3.436 m) in drugih gora ter slikovitim jezerom Lago d'Anterselva (Antholzer See) na višini 1.642 m. Okrog jezera vodi zanimiva pohodna pot. Ob jezeru so prijetni lokali, ki ponujajo lokalne dobrote, npr. "tirolski štrudl" in turistične spominke. Od 2003 je ta gorski predel z enkratno floro in favno zaščiten kot naravni park. Po obhodu jezera (skupaj 1.20 h hoje) ali sprostitvi ob jezeru nadaljujemo z vožnjo v zanimivo staro mestece Dobbiaco (Toblach, 1.241 m). Dovolj bo časa za prigrizek v lokalnih restavracijah in za sprehod po krajevnem jedru s cerkvico, v kateri se vsako leto izvaja bogat glasbeni kulturni program. Tu sta muzicirala Gustav Mahler in Richard Strauss. Ustavili se bomo tudi v priljubljeni sirarni v Toblachu (trgovina je založena tudi z raznovrstnimi drugimi lokalnimi dobrotami).

Popoldne nadaljujemo z vožnjo v bližnjo idilično gorsko dolino Braies (Pragser Tal) na obrobju Brajeških Dolomitov, do "bisera Dolomitov", jezera Lago di Braies (Pragser Wildsee, 1.496 m). To je največje naravno jezero v Dolomitih in eno od najlepših v Alpah. Jezero leži v kotanji, obdano je z veličastnimi gorskimi kulisami in je pod zaščito Unesca. Z jezercem je povezana pestra zgodovina druge svetovne vojne. Seveda je potrebno tudi omeniti, da tam snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj, kjer ima glavno vlogo Terence Hill. Okrog jezera vodi pot (1.30 h hoje). Čaka nas še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.

Oglejte si filmček o Južni Tirolski

 

Predvideno 4 ur nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 14.09.2019 (sobota).

Možna doplačila na osebo:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 7,60 €
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan: 5,17 €

Vstopne postaje in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 3:00; najmanj 20 oseb): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 4:35): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Kranj (parkirišče Sloga ob 5:00): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Celje (parkirišče Merkur Hudinja ob 3:40): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi)
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice
 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa
 • na poti potrebujete veljavni osebni dokument
 • program izleta velja kot končno obvestilo
 • z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

1 mnenje o Italija, Pohod po južni Tirolski

 1. :

  “Ko ti enostavno zastane dih. Lepotica narava z vso svojo čistostjo, čudovitimi odsevi 😍. Krasen, prečudovit dan, s prijaznimi, srčnimi, srečnimi ljudmi 😊💖 Vsepovsod mir, iskreni nasmehi na obrazih, lepote vsepovsod kamor se obrneš. Naš potep po Južni Tirolski – Pustriška dolina, Lienški Dolomiti. Gorska dolina Anterselva, vzpon do prečudovitih zemeljskih piramid, ki so ena največjih naravnih posebnosti Pustriške doline. Jezero Lago d Anterselva na višini 1.642 m, obisk mesteca Toblach, gorska dolina BRAIES – biser Dolomitov – jezero LAGO DI BRAIES. Največje naravno jezero v Dolomitih in eno najlepših v Alpah. Prehodili smo oba jezera, cca. uro in pol okrog enega. Tako lepa, čista energija, da ostaneš brez besed in se samo čudiš vsem tem naravnim lepotam. Za konec še Sextno, obdan z obsežnimi smučišči. Sašo in Janina Košnik (Experience Slovenia) – še enkrat hvala za povabilo in zame res prečudovit, nepozaben dan 💖, s čudovitimi ljudmi. Res je, narava je najlepša in najveličastnejša umetnica v mojem srcu 💖” Andreja K.

Dodaj mnenje

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test