Italija, Pohod okrog treh Cim in jezera Misurina

Misurina duhec
1 dan
1 dan
Tre CimeTre CimeTre CimeTre Cime1Tre Cime1Tre Cime2

od 59,00 € od 53,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in organizacija.

Možni termini: 21.09.2019 (sobota)

Izlet bomo začeli pri koči Auronzo, od koder se bomo povzpeli do koče Lavaredo in koče Locatelli. Na poti bomo videli kapelico, postavljeno padlim vojakom prve svetovne vojne in gorsko jezero s travniki in svizci. Možen bo vzpon na slikovito goro Monte Paterno, kjer so še vedno ostanki prve svetovne vojne in 400 m dolg izklesan rov, ki služi kot del poti. Nazadnje se bomo povzpeli še na sedlo Forcella del Col di Mezzo, ob povratku domov pa se bomo ustavili še ob največjem naravnem jezeru v regiji, Misurina. Predvideno 5 ure nezahtevne hoje.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine,
 • organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, Dobbiaca in po udobni gorski cesti do planinske koče Auronzo (2.320 m), z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino. S hojo bomo pričeli pri koči Auronzo (2.320 m), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do koče Lavaredo, se povzpeli na istoimensko sedlo in pod ostenjem Patternkofela (Monte Paterno 2.744 m), do koče Locatelli (Drei Zinnen Hütte 2.405 m), od koder so izjemni razgledi v vse smeri. Pod kočo je čudovito gorsko jezero in travnik s svizci. Ljubitelji ferat pa si dan lahko popestrijo z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744 m), izredno slikovito goro, na kateri so še vedno ostanki prve svetovne vojne. Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči  Locatelli.

Po počitku se bomo od koče Locatelli spustili na valovito planoto pod severnim ostenjem Tre Cim, se mimo majhnih jezerc povzpeli na sedlo Forcella del Col Di Mezzo in se vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal avtobus.

Ob povratku proti domu, se bomo ustavili pri čudovitem jezeru Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideno 5 ure nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 21.09.2019 (sobota)

Možna doplačila na osebo:

 • vodenje po ferati: 25 € na osebo
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 7,60 € na osebo
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan: 5,17 € na osebo

Vstopne postaje in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 2:30; najmanj 20 oseb): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 4:05): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Kranj (parkirišče Sloga ob 4:30): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Celje (parkirišče Merkur Hudinja ob 3:10): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi)
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice
 • vodnik pred začetkom pohoda in med njim opozori udeležence na posebnosti in nevarnosti, ki jih lahko pričakujejo na predvideni poti
 • udeleženci izleta, ki se bodo povzpeli na goro Patternkofel po ferati, potrebujejo obvezno opremo: samovarovalni komplet, pas, čelado, rokavice
 • vodnik sme na poti pred odhodom avtobusa oziroma pred začetkom hoje pri udeležencih preveriti stanje opreme, ki je nujno potrebna za varno hojo in gibanje. Neustrezno opremljene udeležence (neustrezna ali pomanjkljiva obleka, obutev ali oprema) opozori na pomanjkljivosti in jim odsvetuje hojo oziroma jih lahko izloči
 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa
 • na poti potrebujete veljavni osebni dokument
 • program izleta velja kot končno obvestilo

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Italija, Pohod okrog treh Cim in jezera Misurina”

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test