Avstrija, Pohod do ledeniškega jezera Pfringersee

Skywalk1
1 dan
1 dan
FallbachJezero KölnbreinJezero PfringerseeSkywalk1Srednjeveški Gmünd2Srednjeveški Gmünd3

od 59,00 € od 53,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji, gorsko cestnino Maltalal, parkirnine in organizacija.

Izbrani termin: 7.9.2019 (sobota)

Odpravili se bomo globoko v gorovje Visokih Tur, po čudoviti panoramski cesti, do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Avstriji, Speicher Kölnbrein. Mogočna tehnologija, čudovita gorska narava in ogromna količina vode ustvarjajo popolno celoto, ki nas prevzame. Od jezu bomo pot nadaljevali naprej peš do našega cilja, k naravnemu ledeniškemu jezeru Pfringersee. Dan bomo zaključili v srednjeveškem mestu Gmünd, po slovensko Sovodenj. Predvideno 3,5 do 4 h nezahtevne hoje.

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • slovenskega vodjo poti,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom/kombiji,
 • gorsko cestnino Maltalal,
 • parkirnine in organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti v smeri soteske reke Malte. Po čudoviti panoramski cesti, preko devetih mostov in skozi devet tunelov se bomo popeljali po tako imenovani dolini padajočih voda, med njimi je tudi najvišji Koroški slap Fallbach – 200 m, vse do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Avstriji, Speicher Kölnbrein (1.902 m). Jezero, ki je dolgo 4.5 km, je nastalo za 200 m visokim pregradnim zidom, s katerim so zajezili dolino, po kateri teče reka Malta. Najlepši razgled pa je ravno z jezu, in sicer z razgledišča »Skywalk«, ki je 200 metrov nad tlemi pritrjeno na jez.

Pri jezeru se konča cesta, začne pa se prav čudovita gorska pot, kjer se nam pričnejo odpirati pogledi na ledeniške tritisočake okoli jezera in vodi do našega cilja, jezera Pfringersee. V prvem delu poti bomo hodili po zložni poti ob jezeru, od koder bomo še naprej uživali v lepih razgledih na okoliške vrhove in slapiče bližnjih potokov. V nadaljevanju nas bo pot vodila na preval Arlscharte (2.252 m), od koder je resnično zavidanja vreden pogled na čudovito naravno ledeniško jezero Pfringersee (2.230 m), h kateremu se bomo spustili (2 h hoje).

Po sestopu nazaj na izhodišče (1.5 h hoje) si bomo vzeli čas in se po želji sprehodili po največji znamenitosti jezu Speicher Kölnbrein, ploščadi Skywalk, ki je pravi magnet za obiskovalce. Udeleženci izleta, ki se pohoda do ledeniškega jezera Pfringersee ne bi želeli udeležiti, se bodo lahko ob jezeru Speicher Kölnbrein okrepčali in uživali ob čudovitih razgledih, do vrnitve ostalih članov skupine.

Po vrnitvi v dolino, se bomo odpeljali v Gmünd, po slovensko  Sovodenj, drugo najstarejše srednjeveško mesto na Koroškem, kjer se bomo sprehodili po slikovitih mestnih ulicah, si ogledali staro mestno jedro in znamenitosti, si vzeli čas za sladoled, kapučino ... Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Predvideno 3,5 - 4 h nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 07.09.2019 (sobota).

Možna doplačila na osebo:

 • zavarovanje odpovedi potovanja 7,60 €
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan, posamezno, kritje 25.000 €; 5,17 €

Vstopne postaje, ure in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 4:30; min. 20 oseb): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 6:05): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Kranj (parkirišče Sloga ob 6:30): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Celje (parkirišče Merkur Hudinja ob 5:10): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €

Plačilo: Po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Vstopna mesta

Ljubljana (20.07.2019), Ljubljana (07.09.2019), Kranj (20.07.2019), Kranj (07.09.2019), Maribor (20.07.2019), Maribor (07.09.2019), Celje (20.07.2019), Celje (07.09.2019),

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Avstrija, Pohod do ledeniškega jezera Pfringersee”

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test