Nostalgične poti Balkana

shutterstock_1212045559 duhec
8 dni
8 dni
29313058_2309007749325751_3632316441375539200_oOld wooden waterills of Jajce on river, Bosnia and HerzegovinaProkoskoJezero4shutterstock_715228210shutterstock_1030053949shutterstock_1121580101

630,00 € 560,00 €

Cena za 1 osebo: avtobusni prevoz, 7 x nočitev z večerjo in zajtrkom (hoteli 3-4*), ogled etno sela Ljubačka dolina, planina Vlašič – obisk domačije, degustacija sirov, sprejem na Trdnjavi v Konjicu, Titov bunker, izlet z džipi, križarjenje po kanjonu reke Drine, piknik, glasba, prevoz z muzejskim vlakom- Šarganska osmica, vstop filmsko mesto Drvengrad, »Srbsko veče« – razigran večer z bogato kulinariko, trubači in folkloro, obisk destilarne in degustacija.

Kdaj: 9.7. – 16.7.2019. Odhod zagotovljen!

Samo 560 € na osebo za vse rezervacije do 1.7.2019!

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate dnevni ali nočni izlet) v vrednosti 25 €.

Počisti
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

V osmih dneh atraktivnega potovanja bomo »užili«:

 • Štiri jezera: Plivsko, Prokoško, Zaovine, Peručac
 • Štiri reke: Vrbas, Pliva, Neretva, Drina
 • Štiri atraktivne prevoze: “of road” z džipi, muzejski vlak, ladja (splav), ojlin bus
 • Pet planin: Vlasić 1943m, Vranica 1636m (jezero) /2110m (vrh), Bjelašnica 1200m, Romanija 1625m,Tara 1200m
 • Pet etno vasi: Ljubačke doline, Lukomir, Andričgrad, Drvengrad, Stanišiči
 • 5x etno hrana in pijača: kosilo Ljubačke doline, degustacija siri, domača pojedina v pozabljeni vasici Lukomir, “srbsko veče”, degustacija Klekovača
 • Šest zgodovinskih krajev: Jajce, Travnik, Sarajevo, Lukomir, Konjic, Višegrad
 • Šest urbanih atrakcij: trdnjava Travnik, samostan Fojnica, most v Konjicu, Titov bunker, »vječnica« Sarajevo, Baščaršija, most na Drini (Ivo Andrič: Na Drini čuprija).
 • Dva trekinga: Vranica in Bjelašnica in dve »of road vožnji«: Planina Vranica in planina Bjelašnica
 • Rafting: Neretva, plovba: tretji najgloblji kanjon na svetu – kanjon reke Drine, vožnja z muzejskim vlakom po najatraktivnejši ozkotirni železnici – Šarganska osmica,
 • Etno zabave: folklora, trubači in starogradska glasba, SPA programi razvajanja…in še

Paket vključuje:

 • prevoz s sodobnim avtobusom, cestnine, vstopne takse, parkirnine, stroški šoferjev..
 • hoteli 3-4* /7nočitev z večerjo in zajtrkom (Jajce, Vlašič, Konjic 2x, Sarajevo, Bajina Bašta 2x)
 • vstop, ogled etno sela Ljubačka dolina, sprejem, pogostitev, hrana in folklora
 • planina Vlašič – obisk domačije, degustacija sirov
 • sprejem na Trdnjavi v Konjicu
 • vstop in ogled Titov bunker
 • stare obrti v Konjicu
 • izlet z džipi v »pozabljeno« vas Lukomir, pogostitev-hrana
 • ladja, križarjenje po kanjonu reke Drine, piknik, glasba
 • prevoz z muzejskim vlakom- Šarganska osmica
 • vstop filmsko mesto Drvengrad
 • »Srbsko veče« – razigran večer z bogato kulinariko, trubači in folkloro
 • obisk destilarne in degustacija
 • turistične in lokalne takse
 • odlično vodstvo slovenskega vodiča in domačinov, prijateljev, ki jih bomo spoznali na destinacijah
 • drobne pozornosti, lepi pogledi in pozitivna energija

Program krožnega potovanja:

1. dan: Slovenija - Banja Luka - Ljubačka dolina - Jajce
Odhod v zgodnjih jutranjih urah, spoznavanje z družbo pozitivnih sopotnikov in kavica, zgodbe o Trapistih, menihih (veljajo za enega najstrožjih meniških redov v katoliški cerkvi), ki so si pred Banjaluko naredili v začetku 19. stoletja ogromen samostanski kompleks in začeli z izdelovanjem odličnih sirov in gojenjem hmelja. Sledi kratek postanek v drugem največjem bosanskem mestecu Banjaluki za sprehod in ogled. Banjaluka je mesto izvrstne kulinarike, izjemen pomen dajejo tudi ohranjanju etnološkega bogastva, kar bomo spoznali v Ljubačkih dolinah, ko se bomo ustavili v etno selu. Prevzele nas bodo stare lesene hiše, kjer je razstavljenih preko 5.000 eksponatov, spoznali bomo stare obrti in kulinariko, saj nam bodo v avtentičnem okolju "iz pod peke" pripravili številne okusne dobrote. Ogledali si bomo tudi kanjone in brzice Vrbasa na poti ter mlin na vodi, ki veljajo kot prava paša za oči. Nočitev v Jajcu.

2. dan: Jajce - Plivsko jezero - Travnik - planina Vlašić
Zajtrk. Po zajtrku bomo v Jajcu uživali ob neprecenljivi zgodovinski in etnološki vrednosti nadvse zanimivih mlinov. Mlini veljajo za temelj ohranjanja nekdanjega načina življenja. Pot nas bo vodila na planino Vlašić, poznano po odličnih sirih, katere bomo tudi degustirali, še prej pa se bomo ustavili v Travniku, kjer bo dovolj prostega časa za domače dobrote, kot so na primer čevapi. Sledi večerja in nočitev na območju Vlašića.

3.dan: Vlašić - Prokoško jezero - Konjic
Zajtrk. Na razpolago bomo imeli razvajanje v hotelu ali vzpon z džipi do prelepega Prokoškega jezera (fakultativno proti plačilu). Ob zanimanju lahko organiziramo tudi treking, ki so ga začrtali prav slovenski planinci. Okusili bomo hrano iz neokrnjenih planin, ki bo zares pravi balzam za želodčke. V popoldanskih urah nadaljujemo v Konjic, kjer sledi sprejem na Trdnjavi in večerja. Nočitev v hotelu na območju Konjic.

4. dan: Konjic - Neretva - Konjic
Zajtrk. Po zajtrku se bomo prepustili začarati zgodbi "zanatlija" ter prepustili domišljijo časa v Titovem bunkerju. V kolikor boste želeli, se lahko kasneje prepustimo bazensko-hotelskemu malodušju, ali pa se odpravimo na razburljiv rafting po Neretvi z obveznim piknikom (fakultativno proti plačilu). Večerja in nočitev na območju Konjic.

5. dan: Konjic - Lukomir - Sarajevo
Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevno pot z džipi. V najstarejši in najvišje ležeči vasi na Balkanu nas bodo razvajali s pristnimi okusi. Po izletu običajno potrebujemo nekaj časa, da uredimo vse neverjetne vtise. Pot nas bo nadalje vodila v Sarajevo, kjer se bomo prepustili večernemu utripu mesta. Sledi večerja in nočitev v hotelu v središču mesta Sarajevo, kjer je nočno življenje na dosegu dlani.

6. dan: Planina Romanija - Višegrad - Andričgrad - Bajina Bašta
Zajtrk. Po zajtrku nadaljujemo pot do Višegrada, kjer nas bo prevzela zgodba Ive Andriča, Most na Drini. Občudovali bomo fascinanten podvig Emira Kusturice, ki je v čast in slavo Ivu Andriču zgradil novo mesto Andričgrad, ki s svojo arhitekturo prikazuje razvoj tega območja skozi zgodovino. Sledi nekaj prostega časa, nato pa se bomo po prestopu meje popeljali po romantični, panoramski poti Šarganska osmica in si za zakjuček ogledali še filmsko mesto Drvengrad. Po večerji sledi srbski večer s trubači in folklora. Sledi nočitev v Bajini Bašti v središču mesta.

7. dan: Bajina Bašta - Tara - Zaovine - Šarganska osmica - Drvengrad - Bajina Bašta
Zajtrk. Po zajtrku nas bo pot vodila proti prelepi planini Tara ob jezeru Peručac, kjer nas bo čakala ladjica, s katero se bomo odpeljali proti kanjonu reke Drine. Sledi piknik ob dobri glasbi. Nočitev na območju Bajine Bašte.

8. dan: Bajina Bašta - Stanišiči - Slovenija
Zajtk. Po zajtrku bo nekaj časa za nakupe na bližnji tržnici, nato nas bodo domačini za slovo povabili v njihovo najstarejšo in najbolj poznano srbsko destilarno. Poslovili se bomo s postankom in pogledom na hišico na skali na reki Drini. Nekje na polovici si bomo v etno vasi Stanišiči privoščili počitek in okusno kosilo. Sledi povratek proti Sloveniji.

Kdaj? 09.07. - 16.07.2019 (odhod zagotovljen)

Možna doplačila na osebo:

 • enoposteljna soba: 140 €
 • sprednji sedeži na avtobusu (prve tri vrste 3-12): 10 €
 • zavarovanje rizika odpovedi: 5% od zneska paketa
 • manjše število potnikov (samo, če bo potnikov manj kot 35): 20 €
 • fakultativni izlet Of road Prokovško jezero s hrano: 40 €
 • fakultativni izlet Rafting s piknikom: 25 €

Opomba: Možne so spremembe, v kolikor ne bodo ugodni vremenski pogoji ali če se spremenijo pogoji sodelujočih partnerjev.

Plačilo: po potrditvi naročila, s strani potovalne agencije Ojla, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po e-mailu (če ga nimate, pa po navadni pošti). V roku treh delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (30%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku. Plačilo je možno preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Prijavnina 15 € na osebo: se plača neposredno ponudniku (Turistična agencija Ojla) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski oz navadni pošti.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 1-dnevni izlet v božični Zagreb (na voljo imate popoldanski ali večerni izlet) v vrednosti 25 €. Možni termini odhodov: dnevni izlet: 7.12. / 14.12. / 15.12. / 21.12. / 26.12.2019; večerni izlet: 6.12. / 13.12. / 14.12. / 27.12.2019

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Nostalgične poti Balkana”

Ojla d.o.o.

OJLA, D.O.O., (DRUŽBA ZA TURIZEM IN STORITVE OJLA, D.O.O.), Petrov trg 2, Šempeter v Savinjski dolini, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, matična številka: 3308740000, davčna številka: SI21556318.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test