Malta

malta duhec - nizka resolucija
8 dni
8 dni
Maur005Maur010Maur006Maur014Maur013Maur016

od 689,00 € od 639,00 €

Cena za 1 osebo: povratni let Ljubljana/Zagreb – Malta – Zagreb/Ljubljana, prevoznik TurkisAirlines, 7x nočitev, 7x samopostrežni zajtrk, 3x vodeni izeti, izleti po programu s sodobnimi klimatiziranimi avtobusi, lokalni vodnik, ki govori hrvaški jezik.

Ekskluzivno samo za Club Prima popotnike: podarimo vam bon v vrednosti 10 €, katerega izkoristite pri fakultativnem izletu ob rezervaciji potovanja.

Zagotovljeni termini: 05.10. / 12.10. / 26.10. / 4.11.2019

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

  • povratni let Ljubljana/Zagreb - Istanbul - Malta - Istanbul - Zagreb/Ljubljana (prevoznik TurkisAirlines),
  • 7x nočitev v hotelu  s 3* v dvoposteljnih sobah,
  • 7x samopostrežni zajtrk,
  • 3x vodeni izeti: Valletta, Mdina / Rabat / Mosta / Ta'Qala, Vittorios / Cospicua / Senglea
  • prevozi po programu s sodobnimi klimatiziranimi avtobusi,
  • lokalni vodnik, ki govori hrvaški jezik.

Zagotovljeni termini: 5.10. - 12.10. / 12.10. - 19.10. / 26.10. - 2.11. / 4.11. - 11.11.2019

1. dan: let proti Malti
Zbirališče potnikov na letališču 2 uri pred letom in let preko Istanbula proti Malti. Po prihodu sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev.

2. dan: Valletta (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Z avtobusom se odpravimo na celodnevni izlet v Valletto. Med vodenim ogledom po živahnih ulicah Vallette boste odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red sv. Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo sv. Janeza (vstopnina vključena), si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu. Ogled nadaljujemo po ulici Republike, mimo Palače velikih mojstrov. Prosti čas za kosilo (ni vključeno) in nakupovanje. Popoldan nadaljujemo z avtobusom panoramski ogled obzidja starega dela mesta Vallette in na povratku do hotela, se peljemo še mimo sprehajališč Ta Xbiex in Sliema. Nočitev.

3. dan: Mdina – Rabat – Mosta – Ta'Qala  (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Današnji izlet nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Prav zaradi tega je to "Tiho mesto" priljubljena kulisa filmske industrije. Mdino zapustimo skozi grška vrata in se ustavimo pri zgodnjekrščanskih katakombah v Rabatu, preden nadaljujemo pot do čudovitih pečin imenovanih Dingli. Po kosilu (ni vključeno v ceno) bomo obiskali botanični vrt v San Antonu, ki se nahaja v bližini predsedniške palače, katero bomo lahko občudovali od zunaj. Nadaljujemo s postankom v vasici obrtnikov Ta'Qali in obiskom delavnic malteških obrtnikov. Prisostvovali bomo pihanju ter oblikovanju stekla ter izdelavi tradicionalnih filigranskih srebrnih in zlatih predmetov. Za konec, si bomo od zunaj ogledali čudovito cerkev v mestecu Mosta, ki je znana po eni od največjih kupol v Evropi. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Aristokracija in vinarstvo Malte (poldnevni izlet) – fakultativno
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Aristokracija in vinarstvo Malte (proti plačilu). To je zelo poseben izlet, saj vključuje enega najpomembnejših plemiških krajev na Malti s 400 let starimi vinogradi, kjer zorijo premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisujejo kot "miniaturni Versailles". Njena bogata notranjost vsebuje lepe freske, veličastna marmorna dela, zrcalne stene, tromp l'oeil in redke slike. Lepo urejeni vrtovi, priznani kot eni najlepših v Evropi, odražajo veličastnost tega gracioznega mesta. Po spoznavanju bogastva palače, vas ena od vodilnih vinskih kleti na Malti vabi v svojo klet, kjer vam bodo podrobno predstavili lokalno pridelavo vin in vas povabili k degustaciji izbranih vin in lokalnih specialitet. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (poldnevni izlet) - fakultativno
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (proti plačilu). Izlet začnemo z obiskom enega najstarejših kamnolomov na Malti. Kamnolom je danes vrhunska turistična znamenitost, ki nudi vpogled v eno od vodilnih veščin Malte - uporabo apnenca v gradbene namene, čigar tradicija sega tisoče let nazaj. O čarobnosti antične Malte se boste naučili v Hagar Qimu, najpomembnejšem prazgodovinskem kraju na Malti, s čudovitim pogledom na široko modrino Sredozemlja in otok Filfil. Od Hagar Qim bomo nadaljevali pot do Wied iz-Zurrieq, kjer se lahko, odvisno od vremenskih pogojev, vkrcate na ladjo (ni vključeno v ceno izletov) in obiščite Modro laguno, znano po kristalno čistem morju. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan: ogled treh mest (poldnevni izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Današnji izlet nas vodi do območja Grand Harbour, ki leži nasproti Vallette, znanega tudi kot Tri mesta - Vittorios, Cospicua in Senglea, kjer so se vitezi sv. Janeza leta 1530 najprej naselili. Vožnja vzdolž Cospicua. Prispemo do Vittoriosa, kjer se sprehodimo po ozkih ulicah v senci zgodovinskih stavb ter vidimo prve utrdbe različnih viteških redov. Z vrta Senglea, ki se nahaja na vrhu polotoka, uživajte v osupljivem 360-stopinjskem razgledu na Grand Harbour, vključno z impresivno utrdbo Saint Angelo, od koder je Grand Master La Vallette vodil obrambo otoka v veliki bitki za Malto leta 1565. Povratek v hotel. Nočitev.

7. dan: otok Gozo (celodnevni izlet) – fakultativno
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izlet na otok Gozo (proti plačilo). S kratko plovbo s trajektom, ki traja približno 20 minut, prispemo do pristanišča Mgarr, kjer boste takoj začutili edinstveno vzdušje tega otoka. Najprej se odpravimo do megalitskega templja Ggantija, ene najstarejših zgradb na svetu, ki je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine ter je starejša celo od egiptovskih piramid in znamenitega Stonehenga. Nato obiščemo srednjeveški grad v Viktoriji ter zalive, ki spominjajo na fjorde in se nahajajo v Xlendi in Dwejri. Gozo je znan tudi po svoji obrti, zlasti ročno izdelanih čipkah in pletenih oblačilih. Obiskovalce otoka bo navdušilo bujno zelenje, mirno vzdušje in razlike v primerjavi z večjo Malto.

8. dan: povratek v Zagreb oz. Ljubljano
Zajtrk. Po zajtrku imate prosti čas do odhoda na letališče. Prijava na let in let preko Istanbula do Zagreba oz. Ljubljane.

Pomembno obvestilo: Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 35.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Doplačila:

  • enoposteljna soba: 129 €
  • celosten paket zavarovanja: od 48 € na osebo
  • paket 7x večerja: 69 €
  • paket vseh 3 fakultativnih izletov (otok Gozo, Aristokracija in vinarstvo, tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva): 129 € na osebo

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt), zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Plačilo: po potrditvi naročila, s strani potovalne agencije Nikal, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po navadni pošti. V roku 5 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (25 %); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 45 dni pred odhodom  na Malto. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Valuta za plačevanje na Malti je euro.

*** DDV je obračunan po 98. členu ZDDV-1.

Za več informacij pokličite 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Malta”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test