Krakov in Auschwitz

shutterstock_740980051 duhec - nizka
4 dni
4 dni

129,90 €

Cena za 1 osebo: 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, izlet v Auschwitz in Krakov, turistično vodenje, prevoz s turističnim avtobusom, zunanji ogledi in organizacija.

Ekskluzivno darilo samo za Club Prima izletnike: 2-urni brezplačni tečaj jezika. Izkoristite 2-urno brezplačno srečanje v skupini ali 1-urni individualni tečaj preko Skype po vašem izboru. Izbirate lahko med angleščino, nemščino, turščino, italijanščino, španščino, ruščino, portugalščino in francoščino.

Izbrani  termina odhoda: 26.09.2019

Počisti
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • 4-dnevni organiziran izlet v Auschwitz in Krakov,
 • 2x nočitev v hotelu 3*, v dvoposteljni sobi s TWC (namestitev bo organizirana predvidoma v hotelu WM System 3*, ki je opremljen z bazenom in savno, ki vam bo brezplačno na voljo; hotel je povezan z središčem mesta z javnim mestnim prevozom),
 • 2x zajtrk,
 • prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, pristojbine in cestnine,
 • slovensko spremstvo in organizacija izleta,
 • ogledi po programu (zunanjščine),
 • odhodna mesta: Ljubljana, Maribor ali Celje.

Prvi dan programa:
Odhod iz Ljubljane, Celja in Maribora.

Drugi dan programa:
Sledi nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami, si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki.

shutterstock_310614122_manjša     shutterstock_664269592_manjša

Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Zvečer bo čas, da spoznamo nočno življenje mesta. Nočitev.

Tretji dan programa:
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli bomo podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda bomo srečali tudi jamske škrate.

shutterstock_263676293_manjša     shutterstock_1245983608_manjša

Popoldne lahko izkoristite za lastne oglede slikovitega mesta. Ponuja odlične možnosti nakupov, saj je znano kot ena izmed prestolnic izdelave nakita iz srebra in jantarja. Obiščete lahko katerega izmed številnih muzejev, galerij ali zanimivih lokalov. Lahko pa popoldne izkoristite za spoznavanje poljske kulinarike, obisk boemskega židovskega dela, realistične Nove Hute ipd.

Četrti dan programa:
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam bomo imeli možnost (lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.

shutterstock_349318748_manjša     shutterstock_550847821Manjša

Odhodna mesta in ure:

 • Ljubljana: parkirišče Dolgi most ob 22:00
 • Celje: parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 23:00
 • Maribor: pred glavno avtobusno postajo ob 23:45

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Cene:

 • 129,90 € na osebo za odhod iz Ljubljane, Celja in Maribora: 26.09.2019 - 29.09.2019.

Prijavnina 10 € na osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba: 40 € na osebo
 • rudnik soli Wieliczka z lokalnim vodnikom: 28 € na osebo
 • kraljevi grad Wawel z Zigmundovim zvonom: 11 € na osebo
 • muzej Auschwitz Birkenau (lokalni vodnik): 13 € na osebo

Možna doplačila (ob prijavi, potrebujemo naslov in rojstne podatke):

 • sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi 5,60 € na osebo v primeru sklenitve zavarovanja minimalno 2 oseb, v kolikor se ureja zavarovanje ene osebe 11 € na osebo;
 • zavarovanje asistenca v tujini Corris  7 € na osebo;

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Krakov in Auschwitz”

Muranica s.p.

MURANICA, Gabrijela Starešina Fras s.p., (Muranica, turistično organiziranje in svetovanje, Gabrijela Starešina Fras s.p.), Kobilje 223, 9227 Kobilje, Slovenija, matična številka: 3590844000, davčna številka: SI88914593.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test