Italija, Pohod na Lagazuoi Piccolo v Dolomitih

Lagazuoi5 duhec
1 dan
1 dan
Lagazuoi2Lagazuoi7Lagazuoi11Lagazuoi10Lagazuoi12dolomiti

od 59,00 € od 53,00 €

Cena za 1 osebo: turistično vodenje, zunanji ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in organizacija.

Izbrani termini: od avgusta do oktobra

Odpravili se bomo na pohod po spektakularnih Dolomitih. Okoli kraljice Dolomitov, Cortine d´Ampezzo, se je narava poigrala z neverjetno domišlijo in ustvarila edinstveno kuliso gora neverjetnih barv in oblik. Ta neverjeten amfiteater okoli Cortine d´Ampezzo na enem koncu zaključuje prelaz Falzarego, nad katerim se dviguje Lagazuoi Piccolo. Dan bomo zaključili s sprehodom po mondenem mestnem jedru. Predvideno 5 ure nezahtevne hoje.

Počisti
Kolicina
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom/kombijem,
 • cestnine in parkirnine ter organizacijo.

Program:
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom. Cesta nas bo vodila skozi karavanški predor ter mimo Spittala po dravski dolini dalje v smeri Lienza, do Cortine d´Ampezzo in naprej do prelaza Falzarego (2.105 m).

S prelaza Falzarego se bomo peš odpravili proti ostenjem Lagazuoia (2.853 m). Gora Lagazuoi je prepredena s tuneli, ki so jih izkopali avstrijski in italijanski vojaki med I. svetovno vojno. Preko travnikov in melišč bomo dosegli razgledno sedlo Forcella Travenanzes. Pot bomo nadaljevali do naslednjega sedla Forcella Lagazuoi. Med vzponom proti planinski koči Lagazuoi (2.30 h hoje) bomo med potjo opazovali številne ostanke iz I. svetovne vojne. Pri koči Rifugio Lagazuoi (2.750 m), kjer menda strežejo najboljši štrudelj daleč naokoli, njegova terasa pa je še ena ekskluzivna razgledna točka na gori, si bomo malo oddahnili. Nadaljevali bomo proti cilju pohoda, Lagazuoiu Piccolo (2.778 m) (30 min hoje), katerega vrh je za cca. 30 m nižji, kot pa je bil pred pričetkom omenjene vojne. Tam se nam odprejo zavidanja vredni razgledi na najvišje vrhove Dolomitov, med katerimi ne moremo spregledati najvišje Marmolade z njenim večnim ledenikom, Tofane, Cinque Torri. Zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine so Dolomiti vpisani v Unescov seznam svetovne dediščine.

Po sestopu nazaj na izhodišče (2h hoje), bomo pot nadaljevali preko prelaza Falzarego proti Cortini d’ Ampezzo, si vzeli čas za krajši postanek in se po želji sprehodili po mondenem mestnem jedru.

Predvideno 5 ur nezahtevne hoje.

Stopnja zahtevnosti: pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Poti so urejene, tehnično niso zahtevne, prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitene. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.

Kdaj? 24.08.2019 (sobota), 14.09.2019 (sobota), 28.09.2019 (sobota) in 05.10.2019 (sobota)

Možna doplačila na osebo:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 7,60 €
 • zdravstveno zavarovanje Tujina AS, 1 dan: 5,17 €

 Vstopne postaje, ure in cene:

 • Maribor (parkirišče Rutar ob 2:30; najmanj 20 oseb): redna cena 75 €, Club Prima cena 67 €
 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most ob 4:00): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €
 • Kranj (parkirišče Sloga ob 4:30): redna cena 59 €, Club Prima cena 53 €

Plačilo: po potrditvi naročila s strani agencije Experience Slovenia, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po elektronski pošti. V roku 8 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (40%); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Opombe k aranžmaju:

 • izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi);
 • priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice;
 • agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa;
 • na poti potrebujete veljavni osebni dokument;
 • program izleta velja kot končno obvestilo;
 • z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Italija, Pohod na Lagazuoi Piccolo v Dolomitih”

KochaGuide Nejc Košnik s.p.

KochaGuide, NEJC KOŠNIK S.P. (KochaGuide, TURISTIČNE STORITVE, NEJC KOŠNIK S.P.), Cesta 1. maja 63, 4000 Kranj, Slovenija, matična številka: 7165609000, davčna številka: 17713897.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test