Ciper, jesen 2019

shutterstock_765026743 duhec
8 dni
8 dni

od 549,00 € od 499,00 €

Cena za 1 osebo: letalski prevoz, 7x nočitev, 7x polpenzion, 3x vodeni izleti, transferji v času potovanja, slovensko oz. hrvaško spremstvo in lokalni vodnik.

Ekskluzivno samo za Club Prima popotnike: podarimo vam bon v vrednosti 10 €, katerega izkoristite pri fakultativnem izletu ob rezervaciji potovanja.

Zagotovljeni termini: 9.10. / 16.10. / 2.11. / 9.11. / 16.11.2019

Počisti
Kolicina
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • povratni let Ljubljana - Ercan - Ljubljana (preko Istanbula, prevoznik Turkis Airlines),
 • 7x nočitev v hotelu  s 3* v dvoposteljnih sobah,
 • 7x samopostrežni zajtrk,
 • 7x samopostrežna ali strežna večerja,
 • prevozi po programu s sodobnimi klimatiziranimi avtobusi,
 • 3x vodeni izleti: Kirenija, Famagusta in Nikozija,
 • slovensko ali hrvaško spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik.

Zagotovljeni termini:
09.10. - 16.10.2019 / 16.10. - 23.10.2019 / 02.11. - 09.11.2019 / 09.11. - 16.11.2019 / 16.11. - 23.11.2019

1. dan: Ljubljana - Ciper
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana 2 uri pred letom. V dopoldanskih urah let preko Istanbula do letališča Ercan na Cipru. Pristanek na Cipru v popoldanskih urah, kjer vas pričaka vaš spremljevalec na potovanju. Sledi prevoz do hotela na področju regije Kirenije ali Famaguste ter namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

cyprus-215979_1280_manjša 700px     shutterstock_412956370_manjša

2. dan: Kirenija (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Danes si bomo ogledali veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Znano je, da so se tu prvi naselili menihi Avguštinci, ki so leta 1187 pobegnili iz Jeruzalema, katerega je osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče in od koder se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi je muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

shutterstock_166733315     shutterstock_133522826

3. dan: Prosto ali fakultativni izlet na polotok Karpas
Zajtrk. Danes se lahko udeležite izleta na polotok Karpas (cena z vključenim kosilom cca. 49 € na osebo). Najprej si bomo ogledali dvorec Kantara. Ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja se nahajajo na vzhodnem delu gore Besparmak, na nadmorski višini 630 m. S trdnjave se odpira edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovite zelene vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, kjer boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan apostola Andreja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

shutterstock_283098791     shutterstock_576823576-manjša

4. dan: Famagusta (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Obiskali bomo Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte”. Pred tem sledi ogled samostana sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem. Ogledali si bomo to slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

famagusta_manjša     otello_manjša

5. dan: Prosto ali fakultativni izlet na Pafos
Zajtrk. Danes se lahko z nami odpravite na južni del Cipra (za plačilo). Vožnja proti Nikoziji čez ‘’zeleno črto’’ na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. Cena izleta znaša cca. 79 € na osebo. V ceno izleta je vključeno kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji oz. Famagusti. Večerja in nočitev.

pafos     geroskipou-agia-paraskevi-church

6. dan: Nikozija (izlet vključen v ceno)
Zajtrk. Nikozija, glavno mesto Cipra, je z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli bomo možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti: beneške branike, beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Zelo zanimiva je mošeja Selimija, ki izgleda kot cerkev z dvema turškima minaretoma. Bila je zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofije, vendar so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja ter specializirano trgovino z zlatom in nakitom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

1 nikosia     buyuk han_manjša

7. dan: Prosto ali fakultativni izlet v Salamis
Zajtrk. Proti plačilu (cca. 49 € na osebo, vključeno kosilo) se nam lahko pridružite na izletu v Salamis, najbolje ohranjenem delu otoka iz časa antike. Videli bomo obnovljen amfiteater in gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8 km poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe, samo mesto pa leži na prekrasni plaži. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

cyprus-1457498_manjša     cyprus-1491885_manjša

8. dan: Povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta prevoz do letališča in let preko Istanbula proti domu, Ljubljani. Prihod v Ljubljano v poznih popoldanskih urah.

Pomembno obvestilo: Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 35.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Možna doplačila ob rezervaciji:

 • enoposteljna soba: 150 €
 • celosten paket zavarovanja: od 48 € na osebo
 • paket: fakultativni izlet Karpas in Salamis s kosilom: 99 € na osebo
 • parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 35 € na vozilo na teden

Možna doplačila vodniku na Cipru:

 • fakultativni izlet Pafos: cca. 79 € na osebo
 • ciprski večer: cca. 39 € na osebo
 • 1x kosilo: cca. 15 € na osebo

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt), zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Plačilo: po potrditvi naročila, s strani potovalne agencije Nikal, prejmete vso potrebno dokumentacijo s plačilnimi podatki po navadni pošti. V roku 5 delovnih dni je potrebno poravnati akontacijo (25 %); tako se rezervacija za izbrani termin potrdi. Preostali znesek pa mora biti poravnan najkasneje 45 dni pred odhodom  na Ciper. Plačilo si lahko razporedite po obrokih ali pa poravnate vse v enkratnem znesku preko UPN obrazca ali spletnega bančništva.

Valuta za plačevanje na severnem Cipru je turška lira, na južnem delu Cipra pa euro.

*** DDV je obračunan po 98. členu ZDDV-1.

Za več informacij pokličite 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Ciper, jesen 2019”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.

test