Feng shui

Feng shui je umetnost živeti v harmoniji z Zemljo. Gre za starodavno kitajsko umetnost in znanost, ki so jo razvili pred 6000 leti, njegova načela pa so brezčasna. Korenine feng shuija temeljijo na opazovanju narave in prenašanju spoznanj in izkušenj v bivalne prostore.

Načela feng shuija

Feng shui je eno izmed orodij za obvladovanje tako bivalnega kot delovnega okolja, ki se trudi ustvarjati in ohranjati sozvočje z energijami, ki so v naravi nenehno prisotne. Ljudje so razlagali vzorce v naravi in jih prenesli v nekaj napotkov, ki so temeljili na zdravi kmečki pameti.

Feng shui temelji na načelu, da moramo živeti v uravnoteženem ekološkem odnosu z naravo in naravnimi energijskimi silami v okolju, če želimo v svoj dom privabiti dobro srečo. Glavni cilj feng shui modrosti je kopičenje dobre Qi energije v dom.

 

Kako nam feng shui pomaga?

Feng shui je veščina, kako urediti svoj bivalni prostor, da bo v harmoniji z zakonitostmi, ki upravljajo z vesoljem in kako obvladati nezaželene energije v določenem bivalnem prostoru. Uči nas, kako s posebnimi metodami za postavljanje in urejanje domov, vhodov, pohištva in predmetov privabiti v bivalne prostore ravnovesje jina in janga.  Harmonijo nam zagotovi Qi energija, ki jo najdemo v barvi, obliki, vzorcu in materialu, uporabimo pa jo lahko  v spalnici, dnevni sobi, kuhinji, otroški sobi ter v poslovnih prostorih.

To posameznik ponavadi ne zna narediti sam, zato potrebuje pomoč strokovnjaka. Ta bo ugotovil ali je prostor primeren za stanovalca in kaj narediti, če ni primeren.

Feng shui nam lahko pomaga tudi:

  • Določiti v katero energetsko skupino spada posameznik
  • Ugotoviti katera hrana je primerna zanj in katera mu jemlje energijo
  • Izbrati pravega življenjskega partnerja
  • Izboljšati finančno situacijo
  • Najti svoj notranji mir in zdravje

Tudi na Slovenskem smo imeli svojo tradicijo umetnosti stavbarstva, ki je temeljila na univerzalnih načelih urejanja prostora. Še do nedavnega je bil odnos ljudi do narave bolj povezan in spoštljiv, ljudje so živeli v skladu z letnimi časi in so intuitivno gradili svoja bivališča v povezavi s stranmi neba. Dandanes je naša povezava z naravo močno oslabljena, če ni celo izgubljena, saj sodoben ritem življenja tega ne dopušča.

Feng Shui nas namesti na voznikovo mesto, pomaga, da se znebimo vloge žrtve in da pridobimo naravne sile na svojo stran. Ko začutimo potrebo po spremembi na bolje in želimo kvalitetnejše življenje, je to ravno pravi čas, da v naše življenje vstopi modrost Feng Shui.

Viri:
http://www.fengshui.si/
http://www.pozitivke.net/article.php/20051009201610819

 

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.