Posebna ugodnost za uporabnike Club Prima

Si želite nasvet strokovnjaka?

Naši Club Prima strokovnjaki bodo v najkrajšem možnem času odgovorili na vaša vprašanja s področij:

  • psihoterapije,
  • varne vožnje in
  • optike.

Svetovanje je povsem brezplačno.

 

Kako do brezplačnega nasveta?

1. Registrirate se na naši spletni strani.
2. Zastavite vprašanje na vprašajte on-line svetovalca.
3. Počakajte na odgovor.

 

Vas zanima, kakšna vprašanja zastavljajo naši uporabniki in kakšni so nasveti naših strokovnjakov?

Naša uporabnica Irena S. je povprašala našega fizioterapevta naslednje:

Spoštovani g. Macuh,
Z velikim veseljem se obračam na vas. 1.2.2015 sem se odpravila na 5-urno potovanje pozimi, kjer sem z ramo slonela ob oknu avtobusa. Naslednji dan sem se zbudila z neznosnimi bolečinami v predelu leve lopatice, da nisem mogla roke niti dvigniti. Ko sem po 2 mesecih odšla k zdravniku (bolečina je kar vztrajala), mi je povedal, da rehabilitacija kar traja in traja, tudi do 8 mesecev. OK. Poleti je bolečina začela minevati, a se je decembra ponovno pojavila. V tem času sem se pripravljala tudi na polmaraton, ki sem ga odtekla brez težav.

Sedaj ugotavljam dvoje. Da se mi bolečine v ramenu ponovno pojavljajo, da imam v ledvenem predelu popolnoma okorno hrbtenico, da me prav boli, je trda...čeprav delam tudi jogo vsaj 1x tedensko. Res je, da preko dneva veliko sedim (pol leta sem sedela na žogi, ki so mi jo potem odsvetovali, saj so se mi začele pojavljati težave v ledvenem delu hrbtenice).

Občutek imam, da gre za neko vezano težavo. Na masaže ne hodim, ker mi ne paše občutek. Nikoli še nisem bila...Sedaj pa resno razmišljam, da bi me moral pogledati fizioterapevt, da ugotovimo morebitno povezavo ramenskega prehlada/sedenja/teka ...

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav, Irena S

In prejela naslednji odgovor:

Spoštovana ga. Irena,
Zanimiva in burna preteklost je za vami! Kot kaže da ste si morali na tem zimskem potovanju "prehladiti" mišico oz. je prišlo do hudega vnetja, glede na to da pred tem niste imeli kakršnih težav z ramenom? Idealneje bi bilo, če bi poiskali pomoč kmalu po neljubem incidentu, saj bi vam v tem primeru terapevt lahko pomagal pri zmanjšanju lokalnega vnetja, tako pa ste se nekako naučili živeti s to bolečino, kar vedno pomeni neko kompenzacijo in s časoma pojav bolečine še drugje. To bi lahko bilo tudi v povezavi z nedavnim pojavom bolečine v ledvenem predelu, kajti hrbtne mišice so močno povezane med sabo.

Glede na to, da bolečine niso posledica nekega dogodka (padca, poškodbe) in če zanemarimo degenerativne, preobremenitvene okvare, bi si upal trditi da je vaša bolečina mišično-vezivnega izvora, kar bi pomenilo da je s primerno fizioterapijo moč zmanjašti bolečine. To bi v praksi pomenilo vam neljubo "masažo" oz. sproščanje mehkega tkiva, v kombinaciji s primernimi vajami.

Za bolj natančen odgovor bi bil potreben pregled, a glede na trajanje bolečin bi vam to vsekakor svetoval. Upam da sem s tem vsaj delno odgovoril na vaše vprašanje, če vas še kaj zanima me prosim kontaktirajte.

Marko Macuh, dipl. fiziot

V kolikor pa boste izrazili željo po strokovnjaku iz katerega drugega področja, ga bomo z veseljem povabili v našo družbo, da vam bo v pomoč pri odgovorih na marsikatero vprašanje.

Imate vprašanje za Club Prima strokovnjaka? Kliknite tukaj in povprašajte: Vprašajte on-line svetovalca

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

in obveščeni boste o novih vsebinah in ugodnih ponudbah.

DARILO ob prijavi: 6-tedenski prehranjevalni načrt za boljše počutje

Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.