Recept: Namaz s črnimi olivami

Različni namazi so lepa obogatitev vsakodnevnih obrokov, popolna izbira za večer s prijatelji  in tudi krasen dodatek mesnim in zelenjavnim dobrotam. Z njimi lahko odlično polepšate večer ob kozarcu vina in zagotovo bodo  gosti zadovoljni ob krožniku kruhkov z različnimi namazi.

Namaz s črnimi olivami

Prijateljica Aleksandra mi je ta recept prinesla naravnost iz Toskane. Slasten namaz se posebej poda na popečen kruh, je pa izjemno preprost za pripravo.

Sestavine:

  • 15 črnih oliv,
  • 150 g  mascarponeja,
  • sol, oljčno olje,
  • po želji čili.

Olive očistimo koščic in jih stolčemo v kašo. Uporabimo lahko terilnik, če pa ga nimate, jih drobno nasekljajte in nato pretlačite z vilicami v kašo. Dodamo mascarpone, solimo po okusu, odvisno od slanosti oliv, dodamo še žlico dobrega oljčnega olja in malo čilija, če imate radi malo bolj pikanten okus. Vse skupaj dobro zmešamo in namaz je pripravljen.

Dober tek, Barbara Božič

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja.