Recept: Rižota s šparglji

shutterstock_96684889_manjsaZa pripravo jedi potrebujemo:
10 srednje velikih svežih zelenih špargljev
2 mladi čebuli
skodelico paraboiled riža
parmezan

oljčno ali kokosovo olje
sol, poper

 

Šparglje najprej očistimo tako, da odlomimo spodnji del. Ko špargelj poskušamo prelomiti pri spodnjem delu, se nam običajno odlomi tam, kjer se začne oleseneli del. Za rižoto uporabimo zgornje dele, iz spodnjih pa lahko skuhamo juho za zalivanje rižote, da bi dosegli še intenzivnejši okus. Enostavno jih prevremo v 2-3 dcl vode. Zgornje dele narežemo na 1 cm dolge koščke, nato pa se lotimo priprave rižote.

Najprej mlade čebulice očistimo in narežemo na drobno, prepražimo na 2 žlicah oljčnega ali kokosovega olja in nato dodamo narezane šparglje. Kakšno minuto pražimo na manjšem ognju in nato dodamo riž, dobro premešamo, da se tudi riž prepraži in nato zalijemo z 1 skodelico vode, v kateri smo prekuhali spodnje dele špargljev. Ko ta tekočina povre, dodamo še dve skodelici, solimo, popramo po okusu, pokrijemo in počakamo, da se do konca skuha. Ko je rižota še sočna, kar pomeni, da še ni povrela vsa tekočina, dodamo nariban parmezan, dve žlici oljčnega olja in dobro premešamo. Rižoto takoj postrežemo, okrasimo jo z dvema špargljema, ki smo ju posebej prepražili na kokosovem ali oljčnem olju, osvežimo pa jo lahko tudi s svežimi paradižniki, ki jih narezane na koščke dodamo na koncu.

Dober tek! Barbara Božič

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.