Recept: Poletno lahke testenine

Na vrtu se že smejejo sveže bučke, zato je zdaj najboljši čas za testenine z bučkami. Pri teh smo lahko zelo inovativni, saj so odlične v številnih kombinacijah, meni pa je najljubša tale:

  • 3 majhne bučke
  • 2 mladi čebulici
  • 3 majhni korenčki
  • nariban parmezan
  • oljčno olje, sol, poper
  • lahko tudi sezamovo ali sončnično seme

500 g špagetov po izbiri (najboljši so za moj okus kamutovi, ki ostanejo čvrsti, tudi če jih malo dlje kuhamo, hkrati pa je kamut lažje prebavljiv kot druga žita).

Medtem, ko čakate, da se špageti skuhajo v slani vodi, začnete pripravljati zelenjavo. Kuhajte jih aldente, ali pa kakšne pol minute manj (predvsem pšenične, polnozrnatih ni treba), saj se špageti mehčajo tudi še, ko jih že vzamemo iz vode in so potem hitro preveč mehki.

Vso zelenjavo očistite, bučk ne lupite, samo odrežete zgornji in spodnji del. Mlado čebulico narežete na krogce in jo na hitro prepražite na oljčnem olju ali kokosovi maščobi, dodate na paličice narezano korenje in bučke in vse skupaj na srednjem ognju pražite. Če imate dobro posodo, v kateri se ne prijema, lahko pražite celo brez tekočine, kar da zelenjavi posebno dober okus, sicer melo zalijete, a ne preveč, saj ne želimo, da se zelenjava kuha. Po 3-5 minutah je zelenjava ravno prav hrustljava, da jo dodamo kuhanim špagetom, vse skupaj sedaj posolimo, popramo, po želji dodamo peperončino, posujemo riban parmezan (kolikor želite, a vsaj dve pesti), prelijemo še s tremi žlicami dobrega oljčnega olja in vse skupaj zmešamo. Zelo preprosto, a slastno!

Lahko poletne testenine_manjse

Ljubitelji slanine jo lahko dodate na kocke narezano preden začnete pražiti zelenjavo, ljubitelji hrustljavega pa lahko dodate sončnična ali sezamova semena, seveda pa lahko v poletnem času  ustvarjate najrazličnejše kombinacije sveže zelenjave.

Naj bo zeleno, naj bo pisano! Dober tek! Barbara Božič

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja ter z Politika zasebnosti.