Recept: Peteršiljeva juha

Sestavine:

  • košček masla,
  • 2-3 pore,
  • 3 korenčke,
  • ½ zelene,
  • 2 bučki,
  • velik šopek peteršilja,
  • kisla smetana,
  • Biogetta.

Peteršilj je tako zelo zdrav, da bi ga mirne duše lahko imeli za super živilo. Ima trikrat več vitamina C kot pomaranče! Najbolje ga je jesti surovega, včasih pa paše tudi v taki odlični zdravi juhici.

Na koščku masla prepražimo 2-3 pore, nato dodamo na kose narezano korenje, zeleno in bučke. Zelenjava je lahko poljubna, kar imamo trenutno v hladilniku. Skuhamo do mehkega, zadnji 2 minuti pa dodamo velik šop nasekljanega peteršilja in žličko Biogette. Odstavimo, dodamo žlico kisle smetane in prepasiramo.

Zraven ponudimo kaj sladkega in nasitnega, na primer šmorn, palačinke, pirin narastek …

Dober tek, Barbara Meža

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja.