Recept: Jagodna marmelada malo drugače

Še vedno so nam na voljo sveže jagode, ki v marmeladi ohranijo svežino in nam polepšajo tudi jesenske in zimske dni. To marmelado lahko uporabite tudi kot preliv za različne sladice.

Sestavine:

  • 2 kg svežih jagod
  • 1 kg želirnega sladkorja ali 1 kg rjavega sladkorja in 1 vrečka gelfix želatine
  • 1 pest sveže mete
  • 1 strok vanilije

¾ jagod narežemo na drobne koščke, ostale jagode zmiksamo in vse skupaj zmešamo z želirnim sladkorjem ali rjavim sladkorjem in gelfix želatino. Kuhamo na srednje močnem ognju, ko zavre odstranjujemo peno, ki nastaja med kuhanjem in ves čas mešamo. Ko pena počasi preneha nastajati, nekje po 30 minutah, dodamo še vanilijo, ki smo jo postrgali iz enega stroka, ovoj pa prav tako še malo pokuhamo, dodamo tudi na drobno nasekljano svežo meto, ki marmeladi doda izvrstno aromo. Kuhamo še nekaj minut in še vročo nalijemo v čiste kozarčke, zapremo in pokrijemo z odejo, da se počasi hladi.

Dober tek! Barbara Božič

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.