Treking, Madeira, 8 dni

041_manjša
015_manjša025_manjša028manjša029manjša044Amanjša074_manjša

999,00 € 899,00 €

Cena za 1 osebo: 7x namestitev v hotelu, 7x zajtrk, transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in slovensko vodenje.

Termin odhoda: 28.04.2018 – 05.05.2018

Pripravite pohodniške čevlje, fotoaparat in dobro voljo, kajti čaka vas treking, ki vam ponuja nepozabno doživetje!

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • transfer do bližnjega evropskega letališča,
 • letalski prevoz in takse,
 • transfer na destinaciji po programu,
 • 7x namestitev v hotelu s 3*,
 • 7x zajtrk v hotelu,
 • slovensko vodenje in organizacija.

Program trekinga:

1. dan: Funchal
Zbor potnikov v Tivoliju in transfer s kombijem do bližnjega evropskega letališča, od koder bomo preko Lizbone poleteli na Madeiro. Predviden prihod v popoldanskem času. Transfer do hotela in prvo odkrivanje prestolnice Funchala, ki se bohoti v svoji kolonialni lepoti in zgodovinski pomembnosti. Že na ta dan se bomo srečali z izjemno lokalno kulinariko.

2. dan: Rabacal
Dolina Rabacal je ena izmed najpomembnejših naravnih rezervatov. Iz platoja Paul de Serra se bomo namenili do vasice Rabacal, kjer se bo naš pohod pričel. Sprva se bomo sprehodili do izjemnih slapov Risco, nakar nas čaka spust do »Levade«. Po kratkem trekingu bomo prispeli do majhnega jezera na dnu ogromnega klifa, v katerega se izteka 25 naravnih kaskad. Na poti nazaj bomo ubrali drugo pot, saj si bomo ogledali tunel, ki omogoča pretok vode na južni del otoka. Po trekingu se odpravimo v lokalno restavracijo in ker nam bo še čas dopuščal popoldanski lahkoten ogled Funchala.

Čas hoje: 5 ur
Višinska razlika: + 300 metrov, - 650 metrov

3. dan: Pico de Arreiro - Pico Ruivo
To je to! Ta treking vam bo ponudil vpogled v vse lepote otoka Madeira. Kamnite formacije stremijo v nebo kot izjemni kipi. Na poti nas bodo spremljali sanjski pogledi na posamezne dele otoka. Po 3 urah hoje prispemo na najvišji vrh, imenovan rdeči vrh. Uživanje v razgledih na vse kotičke otoka, nakar nadaljujemo treking v smeri doline Encoumeada in naprej do Nunske doline. Izjemen in nepozaben treking.

Čas hoje: 5 - 6 ur (efektiva)
Višinska razlika: + 650 metrov, - 950 metrov

4. dan: pohod čez osrčje vulkanskih mogotcev
Nedvomno vrhunec vseh trekingov na Madeiri. Sprehodili se bomo med pristnimi vulkanskimi dolinami, kjer je noga turista prava redkost. Na poti nas bodo obdajali majhni slapovi, kjer si bomo ohladili glavo, pravcati kmetijski objekti pristnih razsežnosti in izjemni pogledi. Ker gre za najdaljši in najspektakularnejši treking po Madeiri in ker sta dostopa do našega končnega cilja dva, se bomo na Madeiri dogovorili glede težavnosti! Danes osvojimo najlepši vrh na Madeiri! Na poti v smeri Funchala se ustavimo v znameniti vasici Monte z romarsko cerkvijo in znamenitimi »sankami«!

Čas hoje: 5 ur
Višinska razlika: + 700 metrov, - 250 metrov

5. dan: Queimadas - Caldeirão Verde - Santana
Ta dan bomo treking pričeli v Queimadas in se sprehodili do Zelene doline z (Caldeirao Verde) z bogatim slapom in še bohotnejšo vulkansko dolino. Na poti nas bodo spremljali pogledi na otoški tradicionalizem, ki se zrcali v tradicionalnih hiškah in terasah, ki jim omogočajo ukvarjanje z poljedelstvom. Po dobrih dveh urah hoje bomo prispeli do izjemnega slapa Caldeirao Verde. Kratek postanek in že nadaljujemo do famozne doline Inferiorno. Nepozabno. Del poti se vračamo po isti poti, nakar nadaljujemo do vasice Ilha.

Ta dan nas popoldan čaka kosilo v lokalni restavraciji vasice Santana z znamenitimi hiškami. Ali so to res tradicionalne hiške?

Čas hoje: 5 ur
Višinska razlika: + 350 metrov, - 450 metrov

6. dan: Baía D’Abra - Ponta de São Lourenço
To je resnično pohod v divjino, kjer se bomo srečali s surovo, a hkrati fantastično naravo. Številne vrste edinstvenega rastja, ki je tako značilno za Madeiro, najdemo prav tukaj. Naš cilj je Atlantska obala, obdana z kamnitimi stenami. Po kratkem premoru se vračamo do izhodiščne točke. Popoldan bomo namenili raziskovanju prve naselbine na otoku Madeira – romantične vasice Machicco.

Čas hoje: 2 uri 30 minut
Višinska razlika: + 300 metrov; - 300 metrov

7. dan: “okrog otoka"
Trekingi so za nami, pa vendar otok Madeira ponuja še toliki nepozabnih malenkosti. Po zajtrku se sprva odpeljemo do tržnice v Funchalu, nakar si ogledamo tretji najvišji klif v Evropi. Se ustavimo za kavico in že smo v vasici Sao Vicente na kosilu. Seveda ne smemo zapustiti Madeira, da se vsaj en dan ne bi dlje časa zadržali na plaži, zato postanek v Seixalu in Porto Monizu (vulkanski bazeni). Vsekakor pa ne bi bili treking agencija, če si ne bi še zadnji dan malenkostno pretegnili noge – kratek pohod po gozdu evkaliptusa in ob pogledih na mogočno dolino Janela. Nazaj grede v smeri Funchala še obvezen postanek za Poncho!

8. dan: Funchal
Madeira vas bo navdušila! Je izjemna in nepozabna destinacija in le stežka se boste poslovili od tega otoka. Spomini nas bodo greli še dolgo! Slovo od Madeire.

Kdo se lahko odloči za treking?
Za treking se lahko odloči vsak, ki je vsaj malo aktiven in ki je pripravljen hoditi. Trekingi niso zelo naporni in tehnično so povsem nezahtevni.

Doplačilo: enoposteljna soba: 100 € / paket.

Obvezna oprema:

 • pohodni čevlji,
 • klobuk ali rutka,
 • sončna krema,
 • pohodne hlače,
 • naglavna svetilka,
 • manjši dnevni nahrbtnik.

V primeru snega v visokogorju Madeire, se program lahko spremeni oziroma prilagodi!

Stopnja težavnosti: 3. Kaj to pomeni? Treking poti po urejenih poteh (ni brezpotij, ni prelazov/prepadov, ni plezanja, ipd); potrebna je določena fizična pripravljenost (npr. oseba, ki gre 2x na teden na Šmarno goro, ne bo imela prav nobenih težav); trekingi so lahko daljši od 4 ure efektivne hoje; višinske razlike ne presegajo 1.000 metrov na dan.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Treking, Madeira, 8 dni”

VIVATREKING UROŠ ŽAJDELA S.P.

VIVATREKING, Uroš Žajdela s.p., Sedlašek 1A, 2286 Podlehnik, Slovenija, matična številka: 3610497000, ID za DDV: 24940313.

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja.

test