Šri Lanka, čarobni Biser Orienta, 9 dni

Sigiriya-rock-Steuart-Holidays-Sri-lanka

1.288,00 € 1.238,00 €

Letalski prevoz, transferji v času potovanja, slovensko ali hrvaško spremstvo, 6x nočitev in 6x samopostrežni zajtrk v hotelih s 4*, 5x izleti: Polonnaruwa, Minnerya, Habrana, Kandy tradicionalni ples in kraljevski botanični vrt.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce 50 € ceneje! Možni termin potovanja: 08.12.2017.

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vsebuje:

  • letalski prevoz (Zagreb - Colombo - Zagreb),
  • 6x nočitev v izbranih hotelih s 4*,
  • 6x samopostrežni zajtrk,
  • 5x izlet in transferji po programu,
  • vodenje v hrvaškem ali v slovenskem jeziku.

Možni termin:

  • 08.12.2017 - 16.12.2017

Doplačila:

  • doplačilo za enoposteljno sobo: 329 € na osebo
  • celosten paket zavarovanja od: 68 € na osebo
  • 6x večerja v lokalnih restavracijah: 89 € na osebo
  • prevoz Ljubljana - Zagreb - Ljubljana: 40 € na osebo

1.dan: polet na Šrilanko 

Let iz Zagreba preko Dohe za Colombo.

2.dan: Colombo - Habarana

Pristanek v Colombu. Vožnja do hotela Chaaya village (www.cinnamonhotels.com) v Habarani in namestitev. Za prijeten začetek vas bodo razvajali s pijačo dobrodošlice. Preostanek dneva bo namenjen počitku in samostojnemu razgledu ali sprehodu, mogoče krajši popoldanski aktivnosti (odvisno od prihoda).

3.dan: Polonnaruwa – Nacionalni park Minneriya

Po zajtrku se boste udeležili dveh izletov. Najprej dopoldanski ogled antičnih ruševin Polonnaruwe.

polonnaruwa-185274_1280

Prečudovita kraljeva palača vas bo očarala s svojimi antičnimi kipi Bude.

polonnaruwa-185290_1280polonnaruwa-185353_1920

Sledi pa še popoldanski izlet: jeep safari po nacionalnem parku Minneriya, ki je znan po svojih divjih slonih. Nočitev v hotelu 4* Chaaya village (www.cinnamonhotels.com).

4.dan: Habarana – Sigiriya

Po zajtrku vas čaka poldnevni izlet – sprehod/treking po vasi, ki se nahaja ob jezeru malo izven glavne ceste v Habanaro. Nezahteven treking se bo pričel vzdolž senčne, makadamske poti, ki pelje do jezera. Tukaj boste priča mnogim kontrastom. Pepelnata debla že davno odmrlih dreves se dvigujejo proti bujnem zelenju mokrišč v ozadju, njihove skeletne oblike pa ponujajo odlično mesto za počitek in fotografiranje. Pot boste nadaljevali skozi plantažo banan do domovanja chena kmeta in njegove družine. Okrepčali se boste s hladno in sladko pijačo kralja kokosa pred naslednjo etapo trekinga, ki vas bo peljal skozi bujno vegetacijo do čistine gozda. Nadaljevali boste s posebnim lokalnim prevozom skozi džunglo vse do riževih polj.

sri-lanka-334437_1920

Uživali boste lahko v razgledu na modrino neba in visoke krošnje dreves, ki kar kličejo, da jih ovekovečite s svojimi fotoaparati. Pozno popoldne boste odšli do kamnite utrdbe Sigiriya, kjer se po prehojenih 1200 stopnicah pred vami razprostrejo čudovite freske. Sigiriya, del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine, spektakularna kamnita utrdba, ki je tudi ena največjih atrakcij na Šrilanki.

Sigiriya-rock-Steuart-Holidays-Sri-lanka

Najbolj impresivni so nedvomno vodni vrtovi, freske prelepih devic, zrcalna stena z antičnimi grafiti, platforma Lev-a in površina 1,6 ha, ki je bila v obdobju antike in največjega razcveta Sigiriye prekrita z raznoraznimi stavbami.

sigiriya-459197_1920

Po povratku v hotel lahko uživate ob hotelskem bazenu. Bivanje v hotelu Chaaya village 4* (www.cinnamonhotels.com).

5.dan: Kandy

Po zajtrku vožnja do Kandy-a. Na poti bo sledil postanek v mestu Matalae, ki je središče ogromnih plantaž, na katerih pridelujejo kavčuk, cimet, poper, riž in zelenjavo.

day3_1

V mestu Kandy boste obiskali pomembno budistično romarsko središče »Hram Budinega Zoba«, kjer zgornji levi čuvajo Budin podočnik.

temple-204803_1920

Zvečer vas čaka tradicionalna plesna predstava. Nočitev v hotelu s 4* Ozo
(www.ozohotels.com/kandy-srilanka).

6.dan: Kandy- plantaža čaja

Po zajtrku izlet do plantaže čaja in proizvodnje, kjer si boste ogledali celoten proces izdelave črnega čaja.

sri-lanka-1037002_1920

Sledi krajša krožna vožnja po Kandy-u z ogledom kraljevega botaničnega vrta z neverjetno zbirko orhidej. Nočitev v hotelu s 4* Ozo (www.ozohotels.com/kandy-srilanka).

7 dan: Pinnawela – sirotišnica za slone

Po zajtrku vožnja do Negamba, kjer boste obiskali sirotišnico za slone v Pinnaweli.

sri-lanka-289803_1920_Pinawella

Priča boste kopanju in hranjenju slonjih mladičkov. Sirotišnica za slone se nahaja na obrežju Maha Oye in nudi zavetje mladim slončkom, ki so se znašli zgubljeni v svojem naravnem habitatu zaradi različnih razlogov. Najzanimivejši čas za obisk je čas hranjenja ali kopanja.

elephant-471480_1920

Nadaljevanje vožnje do Negamba, kjer boste nameščeni v hotelu s 4* Jetwing Sea (www.jetwinghotels.com/jetwingsea), ki se nahaja direktno na plaži.

8. dan:  prosti čas in povratni let proti domu 

Po zajtrku boste imeli prosto za preživljanje časa ob bazenu ali na peščeni plaži. Prav tako boste lahko izkoristili preostanek časa za nakup spominkov za družino in prijatelje. Zvečer transfer do letališča in povratek proti domu.

9.dan: prihod domov

Polni čudovitih in nepozabnih vtisov se boste razveselili ponovnega prihoda domov.

Pomembno obvestilo: Za to potovanje potrebujete potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po izstopu iz države! Potrebujete tudi vizo, ki si jo uredite sami na spletni strani: www.eta.gov.lk.

Leti se s prevoznikom: Qatar Airways.
Teža prtljage max 30kg + 7 kg ročne prtljage.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Šri Lanka, čarobni Biser Orienta, 9 dni”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

test