Lizbona in Andaluzija, 8 dni

shutterstock_588863066_manjša

869,00 € 794,00 €

“Last minute” ponudba (prihranek 75 €): Letalski prevoz, transferji v času potovanja, slovensko ali hrvaško spremstvo, 7x nočitev v izbranih hotelih 4*, 7x samopostrežni zajtrk, 5x vodeni izleti: Lizbona, Sevilla, Malaga, Granada in Cordoba.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 30 €, katere lahko izkoristite TAKOJ pri katerihkoli doplačilih.

Izbran termin: 09.05.2018 – 16.05.2018

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vključuje:

 • letalski prevoz  (Zagreb - Lizbona - Zagreb),
 • 7x nočitev v hotelih s 4* na območju Lizbone, Seville, Granade in Cordobe v dvoposteljni sobi,
 • 7x samopostrežni zajtrk,
 • prevoze po programu, s sodobnimi klimatiziranimi avtobusi,
 • 5x vodeni izleti: Lizbona, Sevilla (vključena vstopnina v katedralo), Malaga, Granada (vključena vstopnina Alhambra Garden Tour) in Cordoba,
 • ekskluzivno samo za Club Prima kupce: podarimo vam 30 €, katere lahko izkoristite TAKOJ pri katerihkoli doplačilih,
 • vodenje v hrvaškem ali slovenskem jeziku.

*** Organiziran je transfer proti plačilu Ljubljana – Zagreb – Ljubljana: 40 € / oseba. Prosimo, da TAKOJ ob rezervaciji sporočite, da potrjujete transfer Ljubljana - Zagreb - Ljubljana.

Program potovanja:

1. dan: polet proti Lizboni 
Polet proti Lizboni, glavnemu mestu Portugalske. Po pristanku sledi transfer do našega hotela na širšem območju Lizbone.

shutterstock_292747742_manjša     shutterstock_81933538_manjša

2. dan: Lizbona (izlet vključen v ceno)
Po zajtrku si bomo ogledali Lizbono, nekdanjega doma svetovno znanih raziskovalcev, kot so Vasco da Gama, Magellan in princ Henrik Pomorščak. Lizbona je mesto ob oceanu, edino evropsko glavno mesto s sončnim zahodom nad morjem, peščenimi plažami in enim od največjih state-of-the-art akvarijem. Videli bomo katedralo, grad Sao Jorge, staro četrt Alfamo in stolp Belem, od koder so portugalski pomorščaki odhajali iskat nove poti do Indije. Ustavili se bomo pri spomeniku odkritij in obiskali samostan San Jeronimos. Sledi vožnja skozi sceno Expo 98. V večernih urah se nam lahko pridružite v lokalu, kjer bomo uživali ob zvokih melanholičnega fada (doplačilo).

shutterstock_548082223_manjša     shutterstock_227674228_manjša

3. dan: Lizbona - Sevilla  
Po zajtrku se lahko udeležite poldnevnega fakultativnega izleta v Sintro, Cascais in Estoril. Ali pa se organizirate po svoje in si sami ogledate lepote Lizbone. Nato sledi vožnja do hotela na območju Seville, kamor prispemo v večernih urah.

shutterstock_179024282_manjša     shutterstock_740567383_manjša

4. dan: Sevilla - Cádiz (izlet vključen v ceno)
Po zajtrku si bomo ogledali glavno mesto Andaluzije, Sevillo. Med vodenim ogledom bomo spoznali to fascinantno mesto in si ogledali največje znamenitosti kot npr. gotsko katedralo (vstopnina vključena), utrjeno mavrsko palačo z bogatim okrasjem, ki vas bo osupnila, Zlati stolp, ki je dobil ime po zaplenjenem bogastvu iz Amerike, ter še veliko več. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in nakup spominkov. V poznih popoldanskih urah vožnja do hotela, ki se nahaja na območju Cádiza.

shutterstock_520153111_manjša     shutterstock_614751386_manjša

5. dan: Cádiz - Gibraltar - Malaga - Granada

Zajtrk. Danes se lahko udeležite se lahko udeležite fakultativnega izleta na britansko ozemlje, v državico Gibraltar, ki je najbolj znana po gibraltarski skali. Skala je visoka 425 m in ima dolgo zgodovino. Med panoramsko vožnjo bomo videli največje znamenitosti Gibraltarja: mavrski grad in Michaelovo jamo. Pripravite fotoaparate, saj je z vrha skale čudovit razgled na špansko in maroško obalo. Še posebej zanimivo in zabavno bo srečanje z ''domačini'' - napol divjimi berberskimi opicami oz. magoti. V popoldanskih urah se odpravimo skozi Costa del Sol do Malage. Sledi ogled mesta in nato vožnja proti Granadi. Namestitev v hotelu.

shutterstock_641827267_manjša     shutterstock_750142828_manjša

6. dan: Granada – Cordoba
 (izlet vključen v ceno)
Po zajtrku sledi ogled Granade. Uživali bomo v ogledu občudovanja vredne Alhambre (vstopnina vključena). S prekrasnimi vrtovi in starim mestnim jedrom, obkroženim z obzidjem, spada med najlepše mavrske palače na svetu. Doživite vzdušje živahne soseske Albayzin s številnimi lokali in terasami ter občudujte rdeči sončni zahod nad Alhambro. Sprehodite se po ozkih uličicah in odkrijte stvari, katerih v turističnih vodičih ne boste našli. V popoldanskih urah se odpeljemo proti hotelu na območju Cordobe.

shutterstock_168063014_manjše     shutterstock_482907508_manjša

7. dan: Cordoba – Lizbona (izlet vključen v ceno)

Okrepčani z zajtrkom se odpravimo do naslednjega andaluzijskega klasičnega mesta, Cordobe. V antiki je bila prestolnica Mavrov in je znana predvsem po Veliki mošeji oz. La Mezquiti. La Mezquita (vstopnina vključena) je najlepša in največja mošeja, ki je bila zgrajena v mavrskem svetu. Stoji v središču starega mestnega jedra, ki je bil nekoč dom uspešne židovske skupnosti. Občudovali bomo arhitekturno briljantnost gradbenikov, ki so jo gradili pred nekaj sto leti. Še ena znamenitost Cordobe je velik, dobro ohranjen rimski most. Cordoba je čudovito mesto z veliko notranjimi dvorišči, obarvanimi s tisočerimi cvetovi. Pot nadaljujemo proti Lizboni. Nočitev na širšem območju Lizbone.

^0C8B6CBCD8A75879E9F4BC5F0F9ED8808D539A865B96C4FC73^pimgpsh_fullsize_distr     shutterstock_511429300_manjša

8. dan: Lizbona - Zagreb 
Po zajtrku sledi odhod na letališče in polet proti Zagrebu.

Pomembno obvestilo:
Ne pozabite veljavne osebne izkaznice ali potnega lista! Veljavnost osebnega dokumenta mora biti še vsaj 3 mesece.

Doplačila:

 • celosten paket zavarovanja: od 57 € / oseba
 • doplačilo za večerje (7x): 119 € / oseba
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 290 €
 • GoOpti transfer LJ - ZG - LJ: 40 € / oseba
 • paket izletov: Sintra, Estoril in Cascais Gibraltar: 99 € / oseba

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt) in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Za več informacij pokličite 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Lizbona in Andaluzija, 8 dni”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

Pozdravljeni!

Prijavite se na brezplačne elektronske novice,

da boste obveščeni o novih vsebinah, ugodnih ponudbah
in brezplačnih storitvah, ki jih nudimo v Club Prima
Vpišite svoje ime (npr. Janja)
Vpišite svoj email
POŠLJI

S posredovanjem podatkov se strinjate s Pravili in pogoji poslovanja.

test