Indija, Zlati trikotnik, 9 dni

taj-mahal-1024327_1280

1.148,00 € 1.098,00 €

Letalski prevoz, transferji v času potovanja, slovensko ali hrvaško spremstvo, 7x nočitev in 7x samopostrežni zajtrk v hotelih, 5x izleti: Agra Fort, Agra food trail, Amber fort, Safari vožnja z džipom.

Ekskluzivno samo za Club Prima kupce 50 € ceneje! Možni termin potovanja: 06.11.2017.

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Paket vsebuje:

  • letalski prevoz (Ljubljana - Delhi - Ljubljana), vsi transferji in varnostne pristojbine,
  • 7x nočitev v izbranih hotelih s 3* in 4*,
  • 7x samopostrežni zajtrk,
  • 5x izlet in transferji po programu,
  • vodenje v hrvaškem ali v slovenskem jeziku.

Možni termin:

  • 06.11.2017 - 14.11.2017

Doplačila:

  • doplačilo za enoposteljno sobo: 199 €
  • celosten paket zavarovanja: od 68 € na osebo
  • 5x večerja + kuharska predstava z večerjo + predstava Kingdom of Dreams: 159 € na osebo

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort in Jaipur - potovanje v »Zlati trikotnik« vas bo popeljalo do vseh glavnih atrakcij na tem območju. Spoznajte vero, tradicijo in kulturo že iz davno pozabljenih časov ob ogledu spomenika ljubezni Taj Mahala, Amber Forta, vse do veličastnih palač Rajasthan Taj Mahal ali Amber Fort, a najbolj v pokrajini Rajasthan, ki ji lahko rečemo »Dežela kraljev«, saj prav tam najdemo veliko impresivnih grobnic in veličastnih palač, ki pričajo o zgodovini Indije. Na tem krožnem potovanju izkoristite vse možnosti in ne izpustite nobene od številnih znamenitosti te čudovite dežele!

1. dan: polet proti Delhiju

Let iz Ljubljane preko Istanbula proti Delhiju.

2. dan: Delhi – krožna vožnja skozi Stari Delhi

Delhi, glavno mesto Indije, največje demokratske države na svetu (po številu prebivalcev), je v mnogih pogledih simbol sodobne Indije s presenetljivimi nasprotji starega in novega, tujega in domačega.

delhi-1516552_1920

Po prihodu v Delhi sledi transfer do vašega hotela. Prijava v hotelu, čas za počitek in osvežitev. Nato sledi krožna vožnja z avtobusom skozi Stari Delhi. Najprej boste obiskali Raj Ghat (spomenik Mahatma Gandhija) in hkrati uživali v lepem sprehodu.

shutterstock_186533834

Pot boste nadaljevali z avtobusom mimo Rdeče utrdbe do Chandni Chowk (najstarejša in najbolj priljubljena tržnica na tem področju).

shutterstock_513974830

Naslednja posebna izkušnja za vas, vožnja z rikšo po prometnih ulicah Chandi Chowk. Sledi vožnja do Starega Delhija. Nočitev v hotelu The Golden Palms Hotel & Spa (www.goldenpalmshotel.com) ali podobnem.

3. dan: New Delhi – Agra

Po zajtrku zapustite vaš hotel in se napotite proti New Delhiju. Pričakuje vas Qutab Minar - največji kamniti stolp v Indiji, impresiven slavolok India Gate, predsedniška palača, parlament, državne in druge čudovite zgradbe ter mavzolej Humayun.

qutb-minar-381369_1920     shutterstock_512605630

Nato boste pot nadaljevali do mesta Agra. Agra se nahaja na bregovih reke Yamuna. Omenjeno je bilo v znamenitem indijskem epu Mahabharata kot Agrevana ali »gozdna meja«. Nočitev v hotelu Mansingh Palace (www.mansinghhotels.com) ali podobnem.

4. dan: Taj Mahal – Rotes Fort

Ta dan boste obiskali najbolj znane stavbe Indije - pripravite fotoaparate! Najboljši čas za obisk Taj Mahala je zgodaj zjutraj med sončnim vzhodom.

taj-mahal-380045_1920

Občudovali boste impresivno arhitekturo in vrt, ki obdaja Taj Mahal. Nato se boste vrnili v hotel na zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja do trdnjave Agra, znane tudi kot Rdeča trdnjava.

agra-fort-379667_1920

Uživajte v čudovitem pogledu na reko Yamuna in na Taj Mahal v ozadju.

shutterstock_675663100

Preostanek dneva prosto. V kasnejših popoldanskih urah se boste udeležili »Agra food trail«. Nočitev v hotelu Mansingh Palace (www.mansinghhotels.com) ali podobnem.

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur

Po zajtrku zapustite Agro, odjava iz hotela in vožnja do Jaipur-a. Med potjo boste obiskali mesto Fatehpur Sikri, ki je od Agre oddaljeno cca. 40 km.

shutterstock_295633643

Videli boste dobro ohranjene veličastne stavbe »mesta duhov«, vključno z Jama Masjid, palačo Panch Mahal, mavzoleje in vrtove.

shutterstock_567253285

Tukaj boste lahko začutili bogastvo in užitek takratnega življenja. Nato vožnja do Jaipur, kamor prispete v popoldanskih urah. Jaipur - imenovano tudi »rdeče mesto« - glavno in največje mesto v indijski državi Rajasthan, je eno od najbolje načrtovanih mest v Indiji. Nato vožnja do hotela Park Regis
(www.parkregisjaipur.in) ali podobnega. Prijava v hotel. Preostanek večera je prost za lastne aktivnosti.

6. dan: Amber Fort

Po zajtrku vas v dopoldanskem času čaka ogled trdnjave Amber, ki je bila do leta 1728 glavno mesto te države.

amber-fort-1024334_1280

Obiskali boste tempelj Kali, dvorano zmage ali Jai Mahal in Jagmandir. Udeležili se boste tudi dih jemajočega jahanja slonov do trdnjave Amber. Sledi krožna vožnja po mestu Jaipur, kjer boste videli observatorij, Hawa Mahai »palačo vetra«, mestno palačo in muzej.

palace-of-winds-326523_1280

V večernih urah se lahko udeležite kuharske predstave (vključeno v paket večerij), po kateri sledi večerja. Nočitev v hotelu Park Regis (www.parkregisjaipur.in) ali podobnem.

7. dan: Izlet s safari džipom in dan s sloni

Zajtrk. Ta dan preživite po svojih željah. Lahko sami raziskujete Jaipur, lahko uživate v udobju vašega hotela, ki je opremljen z wellnes centrom in bazenom (delno brezplačno). Seveda smo za vas pripravili tudi izlet. Safari vožnja z džipom, ki vključuje obisk vasi in kosilo v Samode.

india-1034843_1920

Nočitev v hotelu Park Regis 4* (www.parkregisjaipur.in) ali podobnem.

8. dan: New Delhi

Po zajtrku boste zapustili Jaipur in se odpravili proti Delhiju. Med potjo boste imeli čas za kosilo in nakup spominkov. V popoldanskih urah prispemo v New Delhi.

red-fort-new-delhi-818778_1920

Sledi zadnja nočitev. Ta dan si boste imeli možnost ogledati gledališko predstavo Kingdom of dreams (vključeno v paket večerij). Nočitev v hotelu The Golden Palms Hotel & Spa
(www.goldenpalmshoteldelhi.com) ali podobnem.

9. dan: povratni let

Zajtrk. Sledi transfer do letališča v zgodnjih jutranjih urah polet proti domu.

Pomembna informacija: Za to potovanje potrebujete potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po izstopu iz države! Potrebujete tudi vizo, ki si jo uredite sami na: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

Leti se z letalsko družbo Turkish Airlines.
Teža prtljage max 30kg + 8 kg ročne prtljage.

Za več informacij ali pomoč pri naročilu pokličite našo brezplačno številko 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Indija, Zlati trikotnik, 9 dni”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

test