8-dnevno potovanje po Cipru

cyprus-215979_1280

od 499,00 € od 299,00 €

Letalski prevoz, transferji v času potovanja, slovensko spremstvo, 7x nočitev, 7x samopostrežni zajtrk, 5x brezplačni izleti: Kirenija, polotok Karpas, Famagusta, Nikozija, Salamis.

Izlet na polotok Karpas je brezplačen samo za Club Prima kupce. Na voljo samo še termin: 1.12.2017!

 • RAZPRODANO

 • RAZPRODANO

 • RAZPRODANO

 • RAZPRODANO

 • RAZPRODANO

 • RAZPRODANO

Počisti
Zaloga izdelkov: N/P Kategorija: ,

Ne zamudite te enkratne priložnosti, odpotujte na Ciper:

 • 8-dnevni odklop,
 • slovensko spremstvo,
 • 5 izletov po Cipru vključenih v ceno,
 • 7x nočitev v izbranih hotelih višje srednje kategorije,
 • 7x samopostrežni zajtrk,
 • letalski prevoz (Jože Pučnik - Ercan, še prej tehnični postanek v Antalyi - Jože Pučnik) in vsi transferji,
 • idealno vreme za potovanje,
 • najboljša možna cena.

Program za popotovanje po Cipru:

1. dan: Ljubljana–Ciper

Prihod na letališče Ercan v bližini Nikozije, kjer vas bo pričakal vaš spremljevalec. Transfer do našega hotela na področju regije Kirenije ali Famaguste. Vaš spremljevalec vas bo v hotelu ponovno pozdravil s pijačo dobrodošlice. Namestitev v sobe.

shutterstock_64247806
Na fotografiji: Nikozija (panoramska slika), glavno mesto Cipra

2. dan: Kirenija - BREZPLAČNI izlet

kyrenia-553957_1920
Na fotografiji: Kirenija

Izlet vas bo popeljal v veličastni srednjeveški planinski dvorec Sv. Hilarion, ki ga mora vsak obiskovalec severnega Cipra enostavno videti.

shutterstock_133522826

Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki se uvršča med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Kot je znano, so bili prvi menihi, ki so se tamkaj nastanili, Avguštinci. Leta 1187 so morali pobegniti iz Jeruzalema, ki ga je takrat osvojil turški vladar Saladin.

shutterstock_166733315

Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče. S te zanimive stavbe se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi se nahaja tudi muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin skupaj s tovorom, ki so ga prevažali. Zagotovo ne boste mogli mimo številnih prodajaln nakita, zato lahko svoj nakit pustite doma.

 3. dan: Polotok Karpas - BREZPLAČNI izlet (ekskluzivno za Club Prima udeležence)

Spočiti in pripravljeni na nove dogodivščine? Na drugem izletu si bomo ogledali polotok Karpas ...

shutterstock_283098791

... na poti tja pa najprej dvorec Kantara.

shutterstock_73736605

Na nadmorski višini 630 m, na vzhodnem delu gore Besparmak, se nahajajo ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja. Z nje se odpira nepozaben in edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale ...

BEACH

... na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovito nanizane zelene planinske vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, na katerem boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan Sv. Andreja.

4. dan: Famagusta – BREZPLAČNI izlet

Izlet nas bo popeljal v Famagusto ...

shutterstock_327802082

... mestece, ki se nahaja na vzhodu države, takoj severno od zelene linije. Pred tem sledi še ogled samostana Barnabe.

shutterstock_173810561

Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem, medtem ko se je novejši del mesta razširil tudi zunaj zidov. Ogledali si bomo slavno mestno obzidje, Othellov stolp ...

otello

... in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja. Na izletu bomo obiskali še brezcarinsko območje z izdelki iz usnja in preprogami.

5. dan: Fakultativno: Pafos – Troodos (južni Ciper) s kosilom

Radovedni, kaj se skriva na južnem delu? Gremo torej na potep po južnem Cipru! Peljali vas bomo proti Nikoziji skozi zeleno linijo na južno stran Cipra in preko gorovja Troodos proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Agia Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljevske grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu.

shutterstock_347953388

V popoldanskem času povratek skozi Troodos v Kirenijo oz. Famagusto in nočitev. V izlet je vključeno kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. Lahko pa ostanete v hotelu in si vzamete dan počitka. Tudi to kdaj prija. Doplačilo za ta izlet: 79 € (vključeno tudi kosilo).

cyprus-1184861_1920_manjsa
Na fotografiji: Notranjost otoka

6. dan: Nikozija – BREZPLAČNI izlet

Šesti dan bomo obiskali Nikozijo, glavno mesto Cipra. Od leta 1974 je Nikozija z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del, vendar to za vas ne bo predstavljalo težav, saj boste imeli možnost prečkati mejo in si ogledati južni del mesta. Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra, ki je še zadnje tako razdeljeno mesto na svetu. Sledi sprehod do beneških branikov. Ogledali si bomo beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Na koncu peš cone pridemo do stavbe, ki je videti kot cerkev in ima dva turška minareta, a je pravzaprav mošeja Selimija. Ta stavba je bila zgrajena v 13. stoletju, enako kot katedrala Sv. Sofije, ampak so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva karavanseraja: Büyük Han 

buyuk han

in Kumarcilar Han iz 17. stoletja.

kumarcilar han

Ker vemo, da si želite odnesti domov košček Cipra, boste imeli dovolj časa za nakupovanje.

 7. dan: Salamis – BREZPLAČNI izlet

Sedmi dan sledi poldnevni izlet v Salamis (brez kosila). Salamis se nahaja 9 km severno od Famaguste. Salamis je bil za Ciper pomembno mesto že iz predkrščanskih časov in je še vedno ena izmed zanimivih arheoloških najdišč v državi. Priporočamo vam, da si dobro ogledate v celoti obnovljen rimski amfiteater, gymnasium (telovadnica) s kopališčem iz marmorja in mozaiki. Na 8-kilometrski poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe. Zanimiva je  tudi kraljevska nekropola s svojimi 150 monumentalnimi  grobnicami. Mesto je sicer obdano s slikovitimi plažami, zato ne pozabite fotoaparata ali napolniti baterije na telefonu. Sledi še zadnja noč v Kireniji oz. Famagusti in pospravljanje spominov v kovček.

 8. dan: Povratek domov

Prevoz do letališča in polet proti domu.

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete potni list, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja. Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 40. V hotelu je možnost brezplačne wi-fi povezave.

Leti se z letalsko družbo Corendon.
Teža prtljage max 20 kg + 8 kg ročne prtljage.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

Doplačilo za 1-posteljno sobo: 140 €.
Doplačilo za večerje (7x): 99 €.
Doplačilo za celosten paket zavarovanja: 32 € na osebo.

Celosten paket zavarovanja vključuje zavarovanje za primer odpovedi potovanja (vključene vse novo nastale bolezni, poškodbe, naravne nesreče, smrt) in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Valuta za plačevanje na severnem Cipru je turška lira, na južnem delu Cipra pa euro.

*** DDV je obračunan po 98. členu ZDDV-1.

Za več informacij pokličite 080 11 74.

Mnenja

Še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “8-dnevno potovanje po Cipru”

Nikal

NIKAL družba za trgovino in turizem d.o.o., Zagrebška cesta 40A, 2000 Maribor, Slovenija, matična številka: 3955079000, davčna številka: SI 90726367. Informacije o splošnih pogojih poslovanja si lahko preberete na http://www.nikal-travel.si/splosni-pogoji-poslovanja

test