ALOE VERA – blagodejna rastlina za razvajanje in nego vašega telesa

Aloe vera je vsekakor ena najbolj vsestransko uporabnih rastlin na našem planetu. Ta skromna puščavska rastlina je imela svoje posebno mesto že pri Egipčanih in Majih, ki so jo s pridom uporabljali v svojem zdravilstvu. V prejšnjem stoletju so ljudje začeli spet odkrivati vse njene koristi. Potrebe po aloe veri so se povečale, zaradi česar so se začele pojavljati prave plantaže. Nasade danes najdemo v Srednji in Južni Ameriki, severni Afriki, Sredozemlju, na Kanarskih otokih, v južni Afriki, na Šrilanki, na jugu Kitajske in v Avstraliji.

Zakladnica hranil

Aloe vera je resnično zelo bogata s hranili, po nekaterih podatkih naj bi jih vsebovala celo več kot 160. Bogata je z vitamini A, C in E, ki so vsi močni antioksidanti, ter z vitamini B-kompleksa. V tej čudežni rastlini najdemo tudi encima amilazo in lipazo, ki razgrajujeta maščobe in sladkorje, skrbita za nemoteno prebavo ter delujeta protibakterijsko in protivnetno.

Aloe vera vsebuje mono- in polisaharide, ki zmanjšujejo vnetne procese, uravnavajo raven sladkorja v krvi ter stimulirajo makrofagno aktivnost. Antrakinoni delujejo odvajalno, zmanjšujejo bolečino in preprečujejo hiperpigmentacijo. V aloe veri so prisotni tudi lignini, ki omogočajo prenos aktivnih snovi v globino kože, saponini, ki delujejo antiseptično ter rastlinski steroli, ki zmanjšujejo vnetja, alergijske reakcije in so v pomoč pri revmatskih obolenjih.

Neprecenljiva vloga aloe vere v kozmetiki

Aloe vera je v kozmetiki zelo cenjena, saj ta čudežna rastlina pospešuje obnovo celic in tako zavira procese staranja. Gel iz aloe vere je v uporabi že tisočletja. Gel prodre v globlje plasti kože, koža pa je po njegovi uporabi prožna in gladka, njen ten pa enakomeren. Gel iz aloe vere ima koži enak pH, zato pomaga ohranjati njeno naravno ravnovesje.

Aloe vera je zelo učinkovita tudi pri gnojnih mozoljih (odlično dezinficira kožo), odlično pa se obnese tudi pri mastni, razdraženi in vneti koži. Nepogrešljiva je pri glivičnih obolenjih kože, pikih žuželk in ekcemih, učinkovito pa pomaga tudi pri zdravljenju različnih športnih poškodb (zvinov, pretegnjenih mišic in kit).

Aloe vera učinkovita proti staranju kože

Videz kože odraža naš način življenja in razkriva naš odnos do zdravja. Koža se z leti spreminja, kar najprej opazimo v njeni strukturi, saj postane manj elastična, vlažna, sijoča in začnejo se pojavljati gubice. Za zdrav in sijoč videz kože boste lahko veliko storili z naravno nego, saj je ne boste obremenjevali z agresivnimi sintetičnimi sredstvi, ki kožo poškodujejo in otežujejo njeno normalno delovanje in obnavljanje. Izberite nego primerno potrebam vaše kože in ji tako zagotovite zdrav sijaj.

Strokovnjaki pravijo, da so za preprečevanje gub zelo učinkoviti obkladki iz svežih alojinih listov, ki si jih trikrat tedensko za 10 minut položimo na kožo. Ko odstranimo obkladke, na kožo nanesemo še hranljivo kremo.

Aloe vera poskrbi tudi za vaše lase 

Aloe vera vsebuje encim, ki spodbuja rast novih las. Ima protivnetno delovanje, zaradi česar blagodejno deluje pri androgeni alopeciji oziroma plešavosti. Za krepitev las jo že tisočletja uporabljajo karibski domorodci in indijanci. Aloe vera med drugim zdravi že poškodovane lase, saj uravna pH las.

Eden glavnih učinkov aloe vere je tudi ta, da zdravi seborejo. Gre za povečano in bolezensko spremenjeno izločanje loja iz lojnic. Ko se na vašem lasišču zmešata loj in umazanija, nastanejo luske, ki preprečujejo pravilno hranjenje las. Močna seboreja lahko privede tudi do izgube las.

Privoščite si najboljše iz narave - aloe vera je 100% naravno zdravilo, ki poskrbi za boljše počutje in svež videz. 

Club Prima priporoča:
100% organska kozmetika z razkošnimi naravnimi sestavinami poskrbi za razvajanje vašega lasišča. Popolna izbira za vas in vaše najdražje >>

100% organska kozmetika z razkošnimi naravnimi sestavinami poskrbi za razvajanje vaše kože. Popolna izbira za vas in vaše najdražje >>

100% organska kozmetika z razkošnimi naravnimi sestavinami poskrbi za razvajanje vaše kože. Popolna izbira za vas in vaše najdražje >>

Komentirajte zgornji članek

Za komentiranje morate biti registrirani oz prijavljeni. Registrirate oz prijavite se lahko tukaj.